Και με την «βούλα» χωρίς αρμοδιότητες ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Α. Πατακάκης

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης με ημερομηνία 29 Δεκεμβρίου 2017 και αριθμό φύλλου 4740 ,η τροποποίηση της αρ. Δ.Δ οικ 1323/30-3-2016 απόφασης περί μεταβίβασης άσκησης αρμοδιοτήτων επί αποφάσεων εγγράφων και άλλων πράξεων στους Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με αυτήν την  απόφαση και επίσημα αφαιρούνται οι αρμοδιότητες που είχαν εκχωρηθεί από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μέτιο, στον  Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Ανάργυρο Πατακάκη, πλέον ο κ. Πατακάκης «αποψιλώνεται» μένοντας με τον τίτλο ως χωρικός Αντιπεριφεριάρχης, με τις απλές βασικές αρμοδιότητες που του δίνει ο νόμος , αλλά χωρίς τις επιπλέον ουσιαστικές αρμοδιότητες που είχε μέχρι πριν λίγο καιρό, κάτι που δεν έχει καταγραφεί ξανά στο παρελθόν, θέμα που συνεχίζει να  συζητείται έντονα στα πολιτικά στέκια της Δράμας.

Αντιπεριφερειάρχης χωρίς αρμοδιότητες τι Αντιπεριφερειάρχης είναι;

Εδω μπαίνει το θέμα και της ηθικής αξιοπρέπειας που έχει να κάνει με κάποιον που είναι σε μια θέση,  αυτή του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη και του έχουν αφαιρεθεί οι αρμοδιότητες . Μένει εκεί;  Μόνο για τον τίτλο και τον μισθό ή μπαίνει στην διαδικασία να σκέπτεται σοβαρά την παραίτηση του ; Για το καλό της Δράμας, μιας και οι σχέσεις του με τον Περιφερειάρχη και τους περιφερειακούς συμβούλους της Δράμας, είναι στο ναδίρ.

 –Στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης, αποφασίζονται τα εξής:

 Ανακαλούμε την αριθμ. Δ.Δ οικ 1323/20-3-2016 απόφαση κατά το μέρος που αφορά την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Δράμας και μεταβιβάζουμε στον Χρήστο Γεωργιτσόπουλο, Περιφερειακό Σύμβουλο της ΠΕ Δράμας τις αρμοδιότητες τουΆρθρου 1 της ως άνω απόφασης που αφορά στην Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Υποδομών και Περιβάλλοντος, καθώς και την ευθύνη παρακολούθησης, συντήρησης και ασφάλειας της κινητής και ακίνητης περιουσίας της ΠΕ Δράμας.Μεταβιβάζουμε στον Χρήστο Λιθηρόπουλο, Περιφερειακό Σύμβουλο της ΠΕ Δράμας τις αρμοδιότητες του Άρθρου 2 της ως άνω απόφασης που αφορά στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας καθώς και α) την υπόδειξη υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας για την συμμετοχή τους σε επιτροπές, ομάδες εργασίας κ.λπ στις περιπτώσεις που αυτό δεν προβλέπεται ρητά από κείμενες διατάξεις και β) την εκπροσώπηση της Περιφέρειας δικαστικώς ή εξωδίκως για ζητήματα που αφορούν αντικείμενα αρμοδιότητας των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας..Μεταβιβάζουμε στον Χρήστο Γεωργιτσόπουλο, Περιφερειακό Σύμβουλο της ΠΕ Δράμας τις αρμοδιότητες του Άρθρου 3 της ως άνω απόφασης που αφορά στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Μεταβιβάζουμε στην Γεωργία Χειράκη Περιφερειακή Σύμβουλο της ΠΕ Δράμας τις αρμοδιότητες του Άρθρου 4 της ως άνω απόφασης που αφορά στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης.

Μεταβιβάζουμε στον Κωνσταντίνο Κινατζίδη Περιφερειακό Σύμβουλο της ΠΕ Δράμας τις αρμοδιότητες του Άρθρου 5 της ως άνω απόφασης που αφορά στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών.Μεταβιβάζουμε στον Κωνσταντίνο Κινατζίδη Περιφερειακό Σύμβουλο της ΠΕ Δράμας τις αρμοδιότητες του Άρθρου 6 της ως άνω απόφασης που αφορά στη Γενική Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας. Κατά τα λοιπά ισχύει η 1323/30-3-2016 (ΦΕΚ 952 Β’) απόφασή μας.

Το σχετικό   Φ.Ε.Κ. (18)

dramini.gr

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive