Καβάλα: Όπερα με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους από την ΕΛ.Σ

Μία όπερα κουκλοθεάτρου μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης φαντασίας θα έχουν τη  ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι την ερχόμενη Τρίτη στην Καβάλα.. Είναι μία από τις λίγες ευκαιρίες, να μυηθούν τα παιδιά της περιοχής στον κόσμο του λυρικού θεάτρου. Πρόκειται για την όπερα «El retablo de maese Pedro» την οποία φιλοξενεί το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας στην σκηνή «Αντιγόνη Βαλάκου». Το αριστούργημα του Μανουέλ ντε Φάγια ‘ήρθε’ στην Ελλάδα με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και ταξιδεύει από την 1η Οκτωβρίου στα θέατρα της Βορείου Ελλάδος με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η όπερα El retablo de maese Pedro είναι γεμάτη χιουμοριστικές σκηνές, ανατροπές, απίθανες μαριονέτες και εξαιρετικές Ισπανικές μελωδίες που “κουβαλούν” το άρωμα από άνθη πορτοκαλιών της Ανδαλουσίας.

Στην όπερα που συνέθεσε ο Μανουέλ ντε Φάγια ως φόρο τιμής στον σπουδαίο συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες με το λιμπρέτο να βασίζεται πάνω σε ένα επεισόδιο του διασημότερου μυθιστορήματος του Δον Κιχώτης, τον πρώτο λόγο φυσικά έχει ο ρομαντικός και ονειροπόλος ιππότης με την απέραντη φαντασία. Με την διαφορά ότι ο Δον Κιχώτης δεν επιτίθεται σε ανεμόμυλους, αλλά παρακολουθεί και ο ίδιος σε ένα πανδοχείο μια παράσταση με μαριονέτες. Όπως κι εμείς!  Μάλιστα, ο ίδιος μαγεύεται τόσο πολύ με την ιστορία που στο τέλος πιστεύει πως οι μαριονέτες δεν είναι άψυχα αντικείμενα, αλλά αληθινές! Είναι όντως;

Η παράσταση είναι προγραμματισμένη για τις 8μμ της Τρίτης 8 Οκτωβρίου και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

dramini.gr