Καβάλα: «Η κυρά της Ρω» του Γιάννη Σκαραγκά στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Β Καλλιτεχνικής Θεατρικής Περιόδου 2021 – 2022 (Ιανουάριος – Φεβρουάριος), προσαρμοσμένο στις συνθήκες που επικρατούν το διάστημα αυτό. Σύμφωνα με το πρόγραμμα τηνπροσεχή Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στην σκηνή του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου θα ανέβει η παράσταση «Η κυρά της Ρω» του Γιάννη Σκαραγκά

Ο Γιάννης Σκαραγκάς γράφει για τη ζωή μιας γυναίκας που έγινε θρύλος μέσα από την ελπίδα, τη γενναιότητα και την εξαιρετική της τρυφερότητα.

Η παράσταση (Θεατρικός Μονόλογος) βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά, και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της Ελληνίδας χήρας που έγινε γνωστή ως Κυρά της Ρω από το όνομα του μικρού νησιού, στο οποίο έζησε μόνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της. Μετά  την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Δέσποινα Αχλαδιώτη έγινε μια ηρωική φυσιογνωμία.

Γραμμένο με ιδιαίτερη ποιητικότητα, συμπόνια και χιούμορ, και με τον αέρα της καθηλωτικής ερμηνείας της Φωτεινής Μπαξεβάνη, η Κυρά της Ρω είναι μια συγκλονιστική παράσταση που ξεκινά από μια εποχή και έναν τόπο για να περιγράψει μια πανανθρώπινη ιστορία, μια παράσταση που τιμά όλα όσα αντιπροσωπεύει η κοινή μας ανθρωπιά.

Πρόκειται για μια διαχρονική ιστορία για γυναίκες που αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο χωρίς μνήμη και χώρο για αυτές.

Ερμηνεία: Φωτεινή Μπαξεβάνη

Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κοστούμια: Σταύρος Λίτινας

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Μουσική – Σχεδιασμός ήχου: Φωτεινή Μπαξεβάνη

Στα τραγούδια της παράστασης η Βιολέτα Ίκαρη.

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 10€ Ταμείο: Κανονικό 13€, Μειωμένο 10€ (φοιτητικό, ανέργων)