Καβάλα: “20 ΑΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΑ” στο θεατράκι της Στέγης

Η θεατρική ομάδα του ΣΦΓΤ Καβάλας σας προσκαλεί  να παρακολουθήσετε την θεατρική παράσταση “20 ΑΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΑ”(Εκδόσεις Άγρα) σε κείμενα της Δώρας Τσόγια και σκηνοθεσία της Μαρίας Κολτσακίδου.
στο θεατράκι της Στέγης από Δευτέρα 26 Μαρτίου μέχρι 1 Απριλίου( εκτός Πέμπτης 29 Μαρτίου)
Η Δώρα Τσόγια γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Σκωτία και στην Αγγλία. Πήρε το διδακτορικό της στην κλινική ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Birmingham, συνέχισε την ψυχαναλυτική ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση στο Μπέρμινγχαμ και στην κλινική Tavistock του Λονδίνου και εργάστηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας για επτά χρόνια. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια.
Από το 2002 ασχολείται επίσης με τη συγγραφή θεατρικών έργων. Έργα της: “Οι θάλασσες” (2007), “Πλατεία Ελευθερίας” (2011, Γ’ Βραβείο Ομίλου Unesco), “Όσο χρειάζεται” (2013), “Κανονικοί γονείς” (2014, έπαινος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Χίου), “Αιολική Γη” (2014, διασκευή για το θέατρο), “Ο τοίχος” (2015, Θέατρο Cartel -Τεχνοχώρος).
Σημείωμα Σκηνοθέτη:
“Είμαστε προορισμένοι να αγκαλιάζουμε και να χαιδεύουμε ο ένας τον άλλον , μα εμεις έχουμε δαιμονοποιήσει το ανθρώπινο άγγιγμα, φοβόμαστε να αγγιζόμαστε, για αυτό και η καθημερινότητας μας ειναι γεμάτη μιζέρια και μοναξιά………….
Το χάδι προσθέτει το “Ευ” στο ‘Ζην” και είναι θεραπευτικό…..
Το θεατρικό έργο της Δώρας Τσόγια μας δίνει συνταγές επικοινωνίας, σε μια καθημερινότητα που κανείς δύσκολα μπορεί να διαβεί. Για να συναντηθούν οι άνθρωποι πρέπει να ξεπεραστούν φόβοι, δισταγμοί και κάθε άλλο συναίσθημα κοινωνικού αποκλεισμού που οδηγεί σε μοναξιά…….Μέσα απο σύντομους διαλόγους ή μικρούς μονολόγους καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό ειναι να κοινωνούμε χαμόγελα και συναίσθημα, να μοιραζόμαστε και να συμπαραστεκόμαστε , να ακούμε και να προτάσσουμε τις πραγματικές ανάγκες μας στους άλλους που σίγουρα δεν είναι υλικές.”
Συντελεστές παράστασης:
Σκηνοθεσία: Μαρία Κολτσακίδου
Βοηθός Σκηνοθεσίας: Παναγιώτα Μεταλλίδου
Επιμέλεια Φωτισμού:Σπύρος Καμηλιώτης
Βίντεο- Μουσική: Μαρία Κολτσακίδου
Παίζουν με αλφαβιτική σειρά:
Χαρά Γιαμουρίδου
Αθηνά Δαλκιλίτση
Αγγελος Δήμου
Αναστασία Καλεάδου
Μάρτση Κοντέσσα
Κατερίνα Μαραγκού
Νικολέτα Μαρκοπούλου
Παναγιώτα Μεταλλίδου
Μάκης Μουρουζίδης
Αλέξανδρος Παπάζογλου
Τζένη Παππά
Μίνως Ρακιντζής
Λούλα Σεμερτζίδου
Στέλλα Τσολακίδου
Δημήτρης Φωτίου
Νάντια Χαραλαμπίδου
Αθηνά Ψευτούδη
Τηλέφωνο κρατήσεων : 6974978018
Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive