Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε πολλές περιοχές της περιφέρειάς μας

fa1fd01accbe7cb6146e879414ac6d12_xl

 

Όπως έγινε γνωστό μετά από την ΠΕ Δράμας, μετά από επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, τους Δημάρχους της Π.Ε. και την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας,κηρύσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της σφοδρής παρατεταμένης χιονόπτωσης και τη μή δυνατότητα εκχιονισμού του συνόλου του οδικού δικτύου.

Στην υπόλοιπη περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Πρωτοφανής χιονοθύελλα έπληξε χθες τον Νομό Καβάλας και κυρίως την πόλη της Καβάλας όπου κάποια στιγμή παρέλυσε η κυκλοφορία των οχημάτων. Το ύψος του χιονιού σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασε το μισό μέτρο. ΟΔήμος Καβάλας στο σύνολό του, βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά το αίτημα π[ου υπέβαλε (και το οποίο εγκρίθηκε προφορικά) η δήμαρχος Καβάλας, όπως αναφέρει η ΕΡΤ

Ξαφνική έντονη χιονόπτωση και στην Αλεξανδρούπολη μετά τις 21.00 χθες το βράδυ. , Μέσα σε λίγα λεπτά άσπρισαν τα πάντα όπως αναφέρει το evros24.gr

 

Καθεστώς έκτακτης ανάγκης στον Έβρο και η συνολική εικόνα στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Οπως αναφέρει thrakikiagora.gr με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου (ΑΔΑ: ΨΓ8Ν7ΛΒ-ΓΜΡ) οι Δήμοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου, Σαμοθράκης και το Δημοτικό Διαμέρισμα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης και του ολικού παγετού που επικρατεί.

 Με Απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Ορεστιάδας  (ΑΔΑ: Ψ7ΤΑ465ΧΘ7-ΒΓΩ) απαγορεύεται, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (συνεχείς και έντονες χιονοπτώσεις – χιονοθύελλα) και ολισθηρότητας του οδοστρώματος η κίνηση όλων των οχημάτων στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, καθώς και η έξοδος όλων των οχημάτων από το Συνοριακό Σημείο Κυπρίνου,

Επίσης η κίνηση των βαρέων οχημάτων στο Εθνικό Οδικό δίκτυο Ορμενίου – Αλεξανδρούπολης, από την έκδοση της Απόφασης (10-1-2017 και ώρα 20:00) και για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι παραπάνω δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθόσον υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχτεί με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστου Μέτιου οι δήμοι Καβάλας και Παγγαίου και ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, μετά το σχετικό αίτημα που υπέβαλαν οι κατά τόπους δήμαρχοι των περιοχών.

Η μεγάλης έντασης χιονόπτωση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ψυχρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, έχουν ως αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστο το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της ανατολικής Μακεδονίας.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες ακόμα και στο κέντρο της Καβάλας, ενώ λόγω της μορφολογίας της πόλης περισσότεροι από το μισό πληθυσμό είναι αποκλεισμένοι από χθες το μεσημέρι. Η έλλειψη αλατιού καθήλωσε όλα τα συνεργεία του δήμου Καβάλας και μόλις πριν μια ώρα μετά την προμήθεια αλατιού από την αντιπεριφέρεια ξεκίνησαν οι προσπάθειες διάνοιξης των βασικών οδικών αρτηριών και ρίψης αλατιού, ώστε να κρατηθεί ανοιχτός ο δρόμος που οδηγεί προς το Γενικό Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ.

Στην Περιφερική Ενότητα Δράμας υπήρχε επάρκεια αλατιού, αλλά η ισχυρή χιονόπτωση κατέστησε σχεδόν αδύνατη κάθε προσπάθεια να διατηρηθεί συνεχώς ανοιχτό εθνικό οδικό δίκτυο. Σε πολλές περιτπώσεις το χιόνι μέσα στο κέντρο της πόλης έχει ξεπεράσει τους τριάντα πόντους.

Το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας εξέδωσε απόφαση με την οποία απαγορεύει την κυκλοφορία των οχημάτων σε ένα μεγάλο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ απαγορεύεται και η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκίνητων.

 

Συνθήκες ευνοϊκές για χιονοδρομία στο Φαλακρό

Εντωμεταξύ μετά τις τελευταίες χιονοπτώσεις και μετά από πολύωρη διάστρωση από αύριο θα λειτουργεί το συρόμενο με την πίστα Καρτάλκα! Γίνονται προσπάθειες από Δευτέρα να τεθεί σε λειτουργία και η πίστα Χιονοτρυπα καθώς και η Μεστα! Σε λειτουργία και τα δύο baby lift ενώ το ύψος χιονιού είναι  25-35cm. Η ποιότητα χιονιού: Φρέσκο παγωμένο. Ο δρόμος είναι ανοιχτός με χιονολαστιχα ή με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.Πάντως οι συνθήκες είναι ιδανικές για χιονοδρομία!

 

 

 

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive