Κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων και έλεγχοι στην οδό Βενιζέλου το πρωί της Παρασκευής

 

Aναστάτωση προκλήθηκε  το πρωί της Παρασκευής στον επαγγελματικό κόσμο της πόλης και ειδικότερα σε επιχειρήσεις εστίασης και καφετέριες που βρίσκονται κυρίως στην οδό Βενιζέλου και στην πλατεία Ελευθερίας.

Ο λόγος της ανησυχίας που προκλήθηκε ήταν η  επέμβαση των αρχών, οι οποίες  έσπευσαν στην συγκεκριμένη περιοχή, για έλεγχο των όρων νομιμότητας στους χώρους που καταλαμβάνουν τα  τραπεζοκαθίσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Dramini.gr  η παρέμβαση των ελεγκτικών υπηρεσιών έγινε μετά από καταγγελίες προς την εισαγγελία για παραβιάσεις των ορίων τοποθέτησης των τραπεζοκαθισμάτων.

Η εισαγγελία της Δράμας από την πλευρά της διέταξε την εφαρμογή του νόμου και γύρω  στις 10 σήμερα το πρωί συνεργεία του δήμου Δράμας με δημοτικούς υπαλλήλους και την παρουσία του αντιδημάρχου κ. Άγγελου Σολάκη αλλά και δικαστικοί υπάλληλοι με την παρουσία της αστυνομίας, έσπευσαν στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να γίνει έλεγχος των καταγγελλομένων.

Από τα ελεγκτικά όργανα διαπιστώθηκαν παραβάσεις των προβλεπομένων ορίων στις θέσεις τραπεζοκαθισμάτων με συνέπεια αυτά να κατασχεθούν προσωρινά, για να επιστραφούν μετά την καταβολή των προβλεπομένων προστίμων όπως, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι καταστηματάρχες πάντως εξέφραζαν τον προβληματισμό τους, καθώς όπως λένε δεν αρνούνται την συμμόρφωση τους με τις υπάρχουσες διατάξεις παρόλα αυτά θεωρούν ότι τέτοιοι έλεγχοι ειδικά κατά την περίοδο που διανύουμε και λίγο πριν τις εκδηλώσεις της Δραμινογνωσίας στις οποίες συμμετέχουν, μπορεί να προκαλέσουν σημαντική οικονομική ζημιά. Με συνέπειες μάλιστα τόσο στις επενδύσεις που έχουν κάνει όσο και  στον αριθμό των θέσεων εργασίας που διατηρούν.

Αρκετοί από τους εν λόγω καταστηματάρχες αποδίδουν τους συγκεκριμένους ελέγχους σε ανταγωνιστές που κινούνται στον ίδιο επαγγελματικό κλάδο και θεωρούν ότι για τον ίδιο λόγο έχουν ενταθεί οι πολεοδομικοί έλεγχοι, για τις τέντες και τις πρόσθετες κατασκευές των επιχειρήσεων από το προηγούμενο διάστημα.

Dramini.gr

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive