Καταγγελίες για παράνομη αλιεία ψαριών στην περιοχή Διποτάμων Παρανεστίου Δράμας

 

Με έγγραφο της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ζητείται η συνδρομή της ΚΟΜΑΘ κατά της παράνομης αλιείας.

Υπάρχουν καταγγελίες για παράνομη αλιεία ψαριών στην περιοχήΔράμας (μεταξύ ρέματος Αγ.Βαρβάρας και γέφυρας Διποτάμων).

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης ενημέρωσε αμέσως τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες που απασχολεί στο νομό Δράμας και έδωσε τις σχετικές οδηγίες, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας και ενημέρωσε τους κατά τόπους Κυνηγετικούς Συλλόγους.

 Η παράνομη αλιεία έχει καταστροφικά αποτελέσματα στην πανίδα των εσωτερικών υδάτων και η χρήση της από ασυνείδητους ψαράδες και άλλους πολίτες οδηγεί στη μείωση των ιχθυοπληθυσμών των άγριων ειδών ιχθυοπανίδας αλλά και στην εξαφάνιση ειδών με εμπορική ή οικολογική αξία.

 Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία κάθε ερασιτέχνης ψαράς επιτρέπεται να αλιεύει συνολικά μέχρι δύο (2) κιλά αλιεύματα ή μέχρι τρία (3) άτομα το εικοσιτετράωρο (24ωρο) ανεξαρτήτως βάρους (Π.Δ.373/85) από την ξηρά μόνο με αγκιστρωτά εργαλεία (όχι δίχτυα ή παραγάδια κ.α.) χωρίς πλωτό μέσο (βάρκα) και πάντα σύμφωνα με τα επιτρεπόμενα ελάχιστα μεγέθη που ισχύουν.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive