Καλά τα νέα.. από τους έλεγχους κυκλοφορίας των πολιτών στην Δράμα – Οι Δραμινοί τηρούν τα μέτρα

Ξεκίνησαν από χθες και στην Δράμα οι έλεγχοι της Αστυνομίας για την εφαρμογή του μέτρου που αφορά στις μετακινήσεις. Ο νέος αυστηρότερος περιορισμός γίνεται για την μείωση όσο το δυνατόν της διασποράς του νέου ιού. Οι έλεγχοι γίνονται  τόσο με εποχούμενες όσο και με πεζές περιπολίες, στις περιοχές αρμοδιότητας της Αστυνομκής Διεύθυνσης Δράμας και κυρίως σε κεντρικά σημεία και οδούς των πόλεων, καθώς και σε εισόδους και εξόδους αυτών, σε εθνικούς άξονες και σταθμούς διοδίων.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, δείχνουν ότι οι Δραμινοί έχουν αντιληφθεί την κατάσταση και συμμορφώνονται με την ιδέα της κατάστασης  τηρώντας τα προβλεπόμενα. Χθες οι άνδρες της Αστυνομίας ήταν αρκετά ελαστικοί καθώς περιορίστηκαν στην ενημέρωση των πολιτών χωρίς να επιβεβαιώσουν πρόστιμα. Από σήμερα Τρίτη 24 Μαρτίου, οι έλεγχοι εντατικοποιούνται και θα αρχίσει η επιβολή προστίμων σε όσους επιμείνουν να αγνοούν τα όσα έχουν εξαγγελθεί και να μην συμμορφώνονται.


Όπως είναι γνωστό η  κυκλοφορία των πολιτών επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένους λόγους και θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, καθώς επίσης και τα απαιτούμενα έγγραφα, τύπου Α & Β, με τα οποία καθορίζεται ο λόγος της μετακίνησης τους.

Κατά τον έλεγχο των παραπάνω εγγράφων σε οδηγούς οχημάτων, παρακαλούνται οι πολίτες να τα τοποθετούν σε εμφανές σημείο στο παρμπρίζ του οχήματος.Ενώ για κάθε παράβαση που εντοπίζεται θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα ευρώ.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σε κάθε περίπτωση, οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, έχουν ως στόχο τη διαχείριση και εφαρμογή των μέτρων που αποφασίζει η πολιτεία, την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, καθώς και την προστασία και διαφύλαξη της περιουσίας των πολιτών.

dramini.gr