ΗΠΑ: Εκπαιδευμένοι σκύλοι χαλαρώνουν τους αγχωμένους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι

Το πρόγραμμα βασίζεται σε πιστοποιημένους σκύλους θεραπείας – Αρκετά αεροδρόμια έχουν υιοθετήσει παρόμοια προγράμματα θεραπείας σκύλων για τους ταξιδιώτες του

Αντι-στρες πρόγραμμα με τετράποδα ξεκινά η διεύθυνση του Διεθνούς Αεροδρομίου στο Μαιάμι των ΗΠΑ.

Από την Δευτέρα οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να αποβάλουν το άγχος τους με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών που θα βρίσκονται στη διάθεσή τους.

Οι πέντε εθελοντές -Abbey, Belle, Dash, Donovan και Pico- θα συνοδεύονται από τους ιδιοκτήτες τους. Θα χαιρετούν τους επιβάτες και στη συνέχεια θα ασχολούνται μαζί τους για να τους κάνουν να αισθάνονται καλύτερα.

«Τα σκυλιά θεραπείας θα επισκεφθούν το αεροδρόμιο σε ώρες αιχμής και θα μεταδώσουν την αγάπη και τη ζεστασιά στους ταξιδιώτες», όπως αναφέρουν οι αρχές του Διεθνούς Αεροδρομίου στο Μαιάμι.

Τα σκυλιά θα εργάζονται σε βάρδιες δύο ωρών κάθε φορά.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο «CNBC», αρκετά αεροδρόμια όπως το Ντένβερ, το Λος Άντζελες και το Σινσινάτι, έχουν υιοθετήσει παρόμοια προγράμματα θεραπείας σκύλων για τους ταξιδιώτες του.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε πιστοποιημένους σκύλους θεραπείας από την «Alliance of Therapy Dogs», ένα διεθνές μητρώο πιστοποιημένων ομάδων σκύλων θεραπείας.

Στις ΗΠΑ πάνω από 30 μεγάλα αεροδρόμια έχουν υιοθετήσει ζώα θεραπείας, όπως σκύλους, γάτες αλλά και ένα γουρουνάκι, που βρίσκεται στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Στο αεροδρόμιο του Σινσινάτι στο Οχάιο, έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος με αλογάκια πόνυ -που λειτουργούν ως ζώα- θεραπείας -βοηθώντας τους ταξιδιώτες να καταπολεμούν τον φόβο της πτήσης.Οι επιβάτες μπορούν να χαλαρώσουν και να νιώσουν καλύτερα λίγο πριν το ταξίδι τους χαιδεύοντας άλογα.

protothema.gr
Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive