Ιερείς: ʺΚλωσσομηχανήʺ θέλει την γυναίκα το Ν/Σ για το γάμο των ομοφύλων.

Ψήφισμα κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών εξέδωσαν οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, με το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους στο προς ψήφιση Σχέδιο Νόμου.

Το ψήφισμα

Στο Διδυμότειχο, σήμερα Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, στην Iερατική Σύναξη του μηνός Φεβρουαρίου, εμείς οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, μετά τη σχετική ενημέρωση από τον Σεβασμιωτάτο Ποιμενάρχη μας κ. κ. Δαμασκηνό περί του ανακύψαντος θέματος, που αφορά τη θεσμοθέτηση του λεγόμενου «γάμου» και της τεκνοθεσίας των ομοφυλοφίλων ζευγαριών, ομόφωνα αποφασίσαμε και δηλώνουμε τα εξής:

Πρωτίστως, συντασσόμεθα με όσα διακήρυξε με σαφήνεια και εμπεριστατωμένα η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Διαμαρτυρόμεθα έντονα για την απαξιωτική και αλαζόνα στάση της Κυβέρνησης προς τη φωνή της Εκκλησίας. Το προς ψήφιση νομοσχέδιο, που τεχνηέντως και δολίως προωθείται, κρίνουμε ότι είναι αντισυνταγματικό, αντιεκκλησιαστικό, αντικοινωνικό και αντεθνικό.

Είναι επαίσχυντο διότι εκχυδαΐζει τον πανάρχαιο θεσμό του γάμου και αποδομεί την Ελληνική Οικογένεια.

Ευτελίζει την προσωπικότητα της γυναίκας και την ιερή αποστολή της ως μητέρας και την θέλει ʺκλωσσομηχανήʺ και ʺενοικιαστήριοʺ παιδοποιίας.

Δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία και ιδιαιτέρως στοχεύει στην ηθική μετάλλαξη των παιδιών μας.

Τα ψευτοανθρωπιστικά επιχειρήματα των υποστηρικτών του είναι παραπλανητικά και δεν πείθουν κανέναν εχέφρονα.

Το ανθρώπινο γένος διαιωνίζεται δια της αμφίπλευρης φυσιολογικής σχέσης ανδρός και γυναικός. Η ομοφυλοφιλία είναι παρά φύσιν εκτροπή. Η παρά φύσιν παρέκκλισις όμως δε γίνεται ποτέ κατά φύσιν με ανθρώπινα νομοθετήματα, όσα κι αν είναι και αν ακόμα ψηφίζονται με ευρύτατη πλειοψηφία μέσα στα κοινοβούλια. Δεν αμφισβητούμε το δικαίωμα του καθενός να επιλέγει τον τρόπο που θα ζήσει στην προσωπική του ζωή και δεν απαξιώνουμε κανέναν για τις προσωπικές του επιλογές. Η Εκκλησία μας άλλωστε είναι Μητέρα, που δεν απορρίπτει και δεν αποστρέφεται κανέναν, αλλά τους δέχεται όλους, όσοι μετανοημένοι προσέρχονται σ΄ αυτήν.

Ως ορθόδοξοι κληρικοί και οικογενειάρχες διατρανώνουμε το ηχηρό μας ΟΧΙ στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας ως ποιμένες για το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας, καλούμε τους χριστιανούς να αντιταχθούν στο επαίσχυντο αυτό νομοσχέδιο, που αποτελεί μεγάλη ντροπή για το Έθνος μας και όλο το ανθρώπινο γένος.

Καλούμε ιδιαιτέρως τους βουλευτές του νομού μας, που μας εκπροσωπούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να παραστούν στην ψηφοφορία και να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο της ντροπής. Διότι τότε μόνο θα χαίρουν της υπολήψεως και εκτιμήσεώς μας.

Όλοι εμείς που κατοικούμε στον ακριτικό αυτό τόπο και φυλάσσουμε Θερμοπύλες, γαλουχηθήκαμε με τα ελληνοχριστιανικά ιδανικά που μας κράτησαν ως Γένος. Αυτόν το λαό με την πλούσια εθνικοθρησκευτική παράδοση μη τον οδηγείτε στο γκρεμό. Αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων με ελληνοπρεπή λεβεντιά. Τα χωριά μας ερημώνουν, τα σχολεία μας το ένα μετά το άλλο κλείνουν. Ο Έβρος κατάντησε ένα απέραντο γηροκομείο. Οι κυβερνώντες, παλαιότεροι και νυν, τυρβάζονται περί πολλά και κωφεύουν προκλητικά στη φωνή μας. Η Ελλάδα αργοπεθαίνει δημογραφικά.

Η Εκκλησία και εμείς ως μέλη Της πορευόμεθα, το κατά δύναμιν, σύμφωνα με το Ιερό Ευαγγέλιο, την Ιερά Παράδοση και τους Ιερούς Κανόνες και δεν παρασυρόμεθα από τον «κόσμο» και τα του κόσμου.

Ευχόμεθα και προσευχόμεθα να μετανοήσουμε, να αλλάξουμε στάση ζωής, να έρθουμε σε επίγνωση της Αληθείας, επιστρέφοντας στις ρίζες της φυλής μας. ΑΜΗΝ.

Ο Μητροπολίτης

και απαξάπαντες οι κληρικοί
της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου