Η Περιφέρεια ΑΜΘ τιμά τους  Εθνικούς μας  Ευεργέτες  στις 30 Σεπτεμβρίου

Ο εορτασμός της Ημέρας μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην έδρα της ΠΑΜΘ στην Κομοτηνή.

Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου προβλέπονται τα εξής:

08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας στο χώρο του Ηρώου παρουσία αρχών με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της ΧΧΙ ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

10:15 Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Μάρκο Χριστοδουλόπουλο, φιλόλογο, υποδιευθυντή του Μουσουλμανικού Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής.

10:45 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία,  εκπροσώπους των τοπικών αρχών, εκπροσώπους των προσφυγικών σωματείων καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση.
18:50 Υποστολή της σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης, με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Ο εορτασμός της Ημέρας Μνήμης Εθνικών Ευεργετών στις 30 Σεπτεμβρίου, θεσμοθετήθηκε από την ελληνική πολιτεία το 2007, ώστε να διατηρείται ζωντανή η ιστορική γνώση αλλά και η παράδοση της ευποιίας.