Η Καβάλα δημιουργεί ποδοσφαιρική ομάδα προσφύγων!

 

Ένα σπουδαίο μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονται στη δομή φιλοξενίας της Καβάλας στέλνει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της μακεδονικής πόλης με την απόφαση της να δημιουργήσει ομάδα των ξεριζωμένων ανθρώπων από την πατρίδα τους που θα δίνει φιλικούς αγώνες με συλλόγους επιλέκτων!

Η κίνηση αυτή έγινε γνωστή με ανακοίνωση της νέας διοίκησης της ΕΠΣΚ η οποία τονίζει ότι με τον τρόπο αυτό θέλει να δώσει μια δημιουργική διέξοδο στα τόσα προβλήματα που ταλανίζουν τους πρόσφυγες και να επισημάνει ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη ζωή των προσφύγων καλύτερη!

Η Ενωση σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και με την Επιτροπή Πρωταθλήματος θα συνεργαστεί με εθελοντή γυμναστή που θα θελήσει να δημιουργήσει αυτήν την ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣΚ αναφέρει τα εξής:

«Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, ευαισθητοποιημένη στο λεπτό θέμα των προσφύγων, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη Διεύθυνση Οργανισμού Μετανάστευσης, Καμπ Δομή Καβάλας, προκειμένου να βοηθήσει τους πρόσφυγες, που τόσο βάναυσα έχουν ξεριζωθεί από τις πατρίδες τους, να ενταχθούν στην τοπική μας κοινωνία.

Η Επιτροπή για θέματα προπονητών, καθώς και η Επιτροπή Πρωταθλημάτων κινείται μεθοδικά και συντονισμένα με τη Διεύθυνση του Οργανισμού, ώστε να συνεργαστούμε με έναν εθελοντή προπονητή – γυμναστή που θα ετοιμάσει την ποδοσφαιρική ομάδα των προσφύγων, ώστε να είναι σε θέση να δίνει φιλικούς αγώνες με ομάδες επίλεκτων του νομού μας. Με τον τρόπο αυτό θα συμβάλλουμε κι εμείς, ως εκπρόσωποι του τοπικού μας ποδοσφαίρου, στο να βρουν οι άνθρωποι αυτοί μια διέξοδο στα τόσα προβλήματα που τους ταλανίζουν στη ζωή τους.

Τέλος, στέλνουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη ζωή των προσφύγων καλύτερη».

kavalapost.gr

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive