Η ίδια η Τουρκία πίσω από την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

«Το τουρκικό κράτος βρίσκεται πίσω από την επίθεση για να βρει δικαιολογία για πόλεμο εναντίον των Κούρδων στη Συρία και στην Τουρκία» λέει στο «Βήμα» ο Ιμπραήμ Μουσλέμ, εκπρόσωπος του PYD στην Ελλάδα. Προσθέτει ότι «η κοπέλα που συνελήφθη είναι Σομαλή, δεν είναι καν Κούρδα» και ότι «τη φιλοξενούσε μια οικογένεια στην Κωνσταντινούπολη επειδή τους είχε παρακαλέσει μια γνωστή τους και τώρα συνελήφθησαν και αυτοί».

«Οι Κούρδοι δεν στοχεύουν πολίτες, δεν είναι στην κουλτούρα μας» συνεχίζει ο δρ Μουσλέμ. «Αλλωστε δεν εξυπηρετεί καθόλου η επίθεση τους Κούρδους στην παρούσα χρονική συγκυρία ενώ, αντίθετα, εξυπηρετεί τους Τούρκους»

Ψάχνει έγκριση για εισβολή

Αναλυτές θεωρούν ότι ο Ερντογάν εξαπολύει παρόμοιες κατηγορίες στους δυτικούς συμμάχους του προκειμένου να επηρεάσει τη στάση τους και να πάρει το ΟΚ για μια εισβολή στη Βόρεια Συρία. Αυτό θα τον ευνοούσε προεκλογικά διότι κινδυνεύει να χάσει τις εκλογές του Ιουνίου και έχει ανάγκη από μια εντυπωσιακή ενέργεια. Στόχος του είναι να επεκτείνει τη «ζώνη ασφαλείας» πλάτους 30 χλμ. που έχει δημιουργήσει ο τουρκικός στρατός σε προηγούμενες εισβολές στην περιοχή (από το 2016 ως το 2019) και να εγκαταστήσει εκεί τουλάχιστον ένα εκατομμύριο από τα 3,5 εκατ. σύρους πρόσφυγες που ζουν στην Τουρκία – και οι οποίοι έχουν «κουράσει» τους τούρκους ψηφοφόρους.

πηγή tovima.gr