Η Δράμα τιμά τους σφαγιασθέντες από τα Βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής του 1941

Τα 1.547 θύματα της Βουλγαρικής θηριωδίας το 1941 τιμά σήμερα  η πόλη της  Δράμας αλλά και η ευρύτερη περιοχή (Δοξάτο, Χωριστή, Αδριανή,Προσοτσάνη, Κύργια, Κ.Αγρός) κ.α, που μέτρησαν  δεκάδες ή εκατοντάδες νεκρούς.

Αιτία στάθηκε η εξέγερση που ξέσπασε στις 28 Σεπτεμβρίου και διήρκεσε μέχρι τις 2 Οκτωβρίου του 1941. Ήταν η πρώτη μαζική λαϊκή εξέγερση στον ελλαδικό χώρο αλλά και ένα από τα πρώτα (αναφέρεται και ως το πρώτο) σε ευρωπαϊκή κλίμακα κινήματα εναντίον του Άξονα. Μετά την καταστολή του κινήματος ακολούθησαν μαζικά αντίποινα κυρίως στον Νομό Δράμας από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής. Σφαγές κατά Ελλήνων έλαβαν χώρα στην πόλη της Δράμας καθώς και στην ευρύτερη περιοχή όπως στο Δοξάτο, Χωριστή, Αδριανή,Προσοτσάνη, Κύργια, Κ.Αγρός , ενώ λίγοι ήταν οι οικισμοί που δεν μέτρησαν νεκρούς.

Αύριο Τρίτη 29  Σεπτεμβρίου 2020 επέτειο της σφαγής του Δραμινού λαού από τα  βουλγαρικά  στρατεύματα κατοχής, θα τελεσθεί στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο από 07:00 – 10:30 π.μ.

Τελετές μνήμης πραγματοποιούνται και στο Δοξάτο, για την 79η  επέτειο της σφαγής των Δοξατινών

Κλειστή η αγορά της πόλης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας ενημερώνει τα μέλη του και το καταναλωτικό κοινό ότι την Τρίτη 29-09-2020,όπως κάθε χρόνο, η αγορά της πόλης της Δράμας θα παραμείνει κλειστή, λόγω τοπικής επετείου, ως κατ’ έθιμο αργία.