H Επανάσταση των ιατρών – Η Διακήρυξη της Ρώμης

 

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η διακήρυξη που υπέγραψε μια ομάδα γιατρών  και επιστημόνων από όλον τον πλανήτη πριν από λίγες ημέρες, με την οποία κατηγορούν πολιτικούς, κυβερνήσεις,  και όσους πήραν τα μέτρα για την Covid-19, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας .

Χιλιάδες γιατροί ( 7.800 την πρώτη εβδομάδα) υπογράφουν την διακήρυξη και μεταξύ αυτών ο ιατρός πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ Δημήτριος Γάκης ο οποίος έκανε την ακόλουθη ανάρτηση.

Η ανάρτηση του Δ.Γάκη: 

«ΝΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ 

Για να μην κουράζονται, οι συμπαθείς, επιφορτισμένοι με την παρακολούθηση μου, τους λέω ότι συμμετέχω στην διεθνή διακήρυξη των ιατρών για την αποκατάσταση της

Αξιοπρέπειας και Αξιοπιστίας των Ιατρών και της Ιατρικής.

Έχω υποχρέωση να στηρίξω την Ιατρική που αποτελεί το αποκούμπι του Ανθρώπου και δη του Φτωχού. Αυτήν που εξαθλιώνεται και απαξιώνεται συστηματικά.

Παραθέτω μια πρόχειρη μετάφραση:

ΔΗΛΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ, ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνής Συμμαχία Ιατρών και Ιατρικών Επιστημόνων, Σεπτέμβριος, 2021

Εμείς οι γιατροί του κόσμου, Ενωμένοι και Πιστοί στον Όρκο του Ιπποκράτη, αναγνωρίζοντας ότι η Ιατρική, που όπως ξέρουμε, βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε τα εξής:

ΕΝΩ, είναι ύψιστη ευθύνη και καθήκον μας να διατηρήσουμε και να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια, την ακεραιότητα, την τέχνη και την επιστήμη της Ιατρικής.

ΕΝΩ, υπάρχει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην αρμοδιότητα μας να φροντίζουμε τους ασθενείς μας.

ΕΝΩ, οι υπεύθυνοι χάραξης δημόσιας πολιτικής επέλεξαν να επιβάλουν μια στρατηγική «ένα μέγεθος για όλους», με αποτέλεσμα την πρόκληση άσκοπης ασθένειας και θανάτων, αντί να υποστηρίζουν τις θεμελιώδεις έννοιες της εξατομικευμένης, προσωποποιημένης προσέγγισης της περίθαλψης των ασθενών, η οποία αποδεδειγμένα είναι pio ασφαλής και πιο αποτελεσματική.

ΕΝΩ, οι γιατροί και οι άλλοι υγειονομικοί, που εργάζονται στην πρώτη γραμμή, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους σχετικά με την επιδημιολογία, την παθοφυσιολογία και τη φαρμακολογία, είναι συχνά πρώτοι που θα εντοπίσουν νέες, δυνητικά σωτήριες θεραπείες.

ΕΝΩ, οι γιατροί αποθαρρύνονται ολοένα και περισσότερο από τη συμμετοχή σε ανοιχτό επιστημονικό διάλογο και στην ανταλλαγή ιδεών για τις νέες και αναδυόμενες ασθένειες, όχι μόνο θέτοντας σε κίνδυνο την ουσία του ιατρικού επαγγέλματος, αλλά το πιο σημαντικό, και πιο τραγικό, τη ζωή των ασθενών μας.

ΕΝΩ, χιλιάδες γιατροί εμποδίζονται να παρέχουν θεραπεία στους ασθενείς τους, ως αποτέλεσμα των φραγμών που έχουν τοποθετηθεί στα φαρμακεία, στα νοσοκομεία και στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, καθιστώντας τη συντριπτική πλειοψηφία των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης ανίσχυρους να προστατεύςουν τους ασθενείς τους ενάντια σε ασθένειες.

Οι γιατροί είναι τώρα αναγκασμένοι να συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να πάνε, απλά , στο σπίτι (επιτρέποντας έτσι στον ιό να αναπαραχθεί) και να επιστρέψουν όταν έχει επιδεινωθεί η ασθένειά τους, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες περιττούς θανάτους ασθενών, λόγω αποτυχίας της πρώιμης εφαρμογής θεραπείας.

ΕΝΩ, αυτό δεν είναι φάρμακο.  Αυτό δεν είναι φροντίδα.  Αυτές οι πολιτικές ενδέχεται να αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

ΤΩΡΑ , ΕΙΝΑΙ:

ΞΕΚΑΘΑΡΟ, ότι η σχέση γιατρού-ασθενούς πρέπει να αποκατασταθεί.  Η καρδιά της ιατρικής είναι αυτή η σχέση, η οποία επιτρέπει στους γιατρούς να κατανοήσουν καλύτερα τους ασθενείς τους και τις ασθένειές τους, να διαμορφώσουν θεραπείες που δίνουν τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, ενώ ο ασθενής είναι ενεργός συμμετέχων στη φροντίδα του.

ΞΕΚΑΘΑΡΟ είναι, ότι πρέπει να τερματιστεί η πολιτική εισβολή στην πρακτική της ιατρικής και στη σχέση ιατρού/ασθενούς.  Οι γιατροί και όλοι οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να είναι ελεύθεροι να ασκούν την τέχνη και την επιστήμη της ιατρικής χωρίς φόβο δίωξης, λογοκρισίας, συκοφαντίας ή πειθαρχικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανής απώλειας της  άδειας τους, των νοσοκομειακών αξιωμάτων τους, απώλειας ασφαλιστικών συμβάσεων τους και των παρεμβολών κρατικών φορέων  και οργανώσεων- οι οποίες μας εμποδίζουν περαιτέρω να φροντίζουμε ασθενείς που έχουν ανάγκη.  Περισσότερο από ποτέ, το δικαίωμα και η δυνατότητα ανταλλαγής αντικειμενικών επιστημονικών ευρημάτων, τα οποία διευρύνουν την κατανόηση της ασθένειας, πρέπει να προστατεύονται.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ, ότι οι γιατροί πρέπει να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να συνταγογραφούν θεραπεία, τηρώντας την αρχή ΠΡΩΤΙΣΤΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΑΠΤΕΤΕ. Δεν επιτρέπεται να απαγορεύεται στους γιατρούς να συνταγογραφούν ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες.  Αυτοί οι περιορισμοί εξακολουθούν να προκαλούν περιττές ασθένειες και θάνατο.  Τα δικαιώματα των ασθενών, αφού ενημερωθούν πλήρως για τους κινδύνους και τα οφέλη κάθε θεραπευτικής επιλογής, πρέπει να αποκατασταθούν για να έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν αυτές τις θεραπείες.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ, να καλέσουμε τους γιατρούς του κόσμου και όλους τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να συμμετάσχουν σε αυτόν τον ευγενή σκοπό, προσπαθώντας να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, την ακεραιότητα και τον επαγγελματισμό στην ιατρική.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ, να καλέσουμε τους επιστήμονες του κόσμου, οι οποίοι είναι ειδικευμένοι στη βιοϊατρική έρευνα και τηρούν τα υψηλότερα ηθικά και δεοντολογικά πρότυπα, να επιμείνουν στην δυνατότητα τους να διεξάγουν και να δημοσιεύουν αντικειμενική, εμπειρική έρευνα χωρίς φόβο αντιποίνων για την καριέρα, τη φήμη και τα μέσα διαβίωσής τους .

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ, να καλέσουμε τους ασθενείς, που πιστεύουν στη σημασία της σχέσης γιατρού-ασθενούς και στην ικανότητα να είναι ενεργά συμμετέχοντες στη φροντίδα τους, να απαιτούν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα βασισμένη στην επιστήμη.

ΣΑΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ, οι κάτωθι, υπογράφουν την παρούσα Δήλωση την ημερομηνία που γράφτηκε για πρώτη φορά.
Υπογράψετε, όσοι Υγειονομικοί συμφωνείτε.

Η υπογραφή είναι απόρρητη». 

 

Η Διακήρυξη  ΕΔΩ   doctorsandscientistsdeclaration.org