Γενοκτονία των Ποντίων- Ανακοίνωση του υπ. Άμυνας της Τουρκίας

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας την Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων τουΠόντου καθώς το υπ. Άμυνας  απορρίπτει ότι συντελέστηκε γενοκτονία στον Πόντο το 1919 και με ανακοίνωση καταφέρεται κατά των ελληνικών αρχών ότι διαστρεβλώνουν την Ιστορία ενώ παράλληλα κατηγορεί με τη σειρά του ότι οι Έλληνες διέπραξαν τις θηριωδίες πριν από έναν αιώνα.

Η ανακοίνωση

«Απορρίπτουμε πλήρως τους ισχυρισμούς για τον ‘Πόντο’ των ελληνικών αρχών, που αρνούνται κάθε είδους ορθολογική και λογική αλήθεια και συνεχίζουν επίμονα τις προσπάθειές τους να διαστρεβλώνουν την ιστορική πραγματικότητα αγνοώντας την. Καταδικάζουμε αυτή την ανήθικη στάση των Ελλήνων πολιτικών, που είπαν ανοιχτά ψέματα τόσο στο δικό τους λαό όσο και σε όλο τον κόσμο, προβάλλοντας αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς. Αν η Ελλάδα αναζητά την επαίσχυντη πραγματικότητα του παρελθόντος, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις φρικαλεότητες βαμμένες με αίμα των προγόνων της που επιχείρησαν βάναυσα να εισβάλουν και να κατακτήσουν την Ανατολία.

Αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι Έλληνες, οι βάρβαρες σφαγές στην Ανατολία, χωρίς να υπολογίσουν παιδιά, γυναίκες ή ηλικιωμένους, αναφέρονται στην Έκθεση της Επιτροπής Ερευνών των Συμμαχικών Δυνάμεων και καταγράφηκε στη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης.

Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια τεχνητή ατζέντα, όπως έχθρες με την Τουρκία με κάθε ευκαιρία, ματαιοπονούν. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η ρητορική, που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, βλάπτει και τον ελληνικό λαό…».