Γάζα: 300.000 Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τη Ράφα

Ο ισραηλινός στρατός εντείνει τις επιχειρήσεις στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας  εν όψει μιας αναμενόμενης χερσαίας επιχείρησης, ενώ περίπου 300.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα στο νότιο τμήμα της Γάζας.

Σήμερα Σάββατο (11/5) ο στρατός του Ισραήλ ζήτησε από τους κατοίκους και άλλων συνοικιών της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, απομακρυνθούν από εκεί και να μετακινηθούν στη «διευρυμένη ανθρωπιστική περιοχή» στην αλ Μαουάσι, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Χ εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων.

Η νέα εντολή εκκένωσης ακολουθεί την έγκριση της Πέμπτης από το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ για «επέκταση της περιοχής επιχείρησης» στη Ράφα.

Δεύτετη φορά εκτοπισμένοι

Ο στρατός διέταξε επίσης τους κατοίκους και τους εκτοπισμένους σε πολλές γειτονιές στη βόρεια Γάζα να εγκαταλείψουν αμέσως την περιοχή και να κατευθυνθούν προς «καταφύγια» δυτικά της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με το CNNi.

Προκειμένου να «νικήσει» τη Χαμάς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υπερασπίζεται τη χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου, όπως δηλώνει ο ίδιος έχουν καταφύγει οι τελευταίοι μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης,

Εκεί ωστόσο στοιβάζονται και σχεδόν 1,4 εκατ. Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στην πλειονότητά τους εκτοπισμένοι λόγω του πολέμου.

cnn.gr