Εξαγριωμένοι αγρότες εισέβαλαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

Εξαγριωμένοι αγρότες  στην Αλεξανδρούπολη εισέβαλαν στο αεροδρόμιο και συγκρούσθηκαν με τους αστυνομικούς μετά την ακύρωση της συνάντησής τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι αγρότες περίμεναν τέσσερις ώρες στο ξενοδοχείο για να συναντήσουν τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Σταύρο Κελέτση. Ωστόσο η συνάντηση ματαιώθηκε και όσοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο, μόλις ενημερώθηκαν πως ο Αυγενάκης δεν θα τους δει κατευθύνθηκαν εξαγριωμένοι στο αεροδρόμιο.

Εκεί επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με συνέπεια να ξεκινήσει ένταση με τις δυνάμεις της αστυνομίας. Οι αγρότες πολιόρκησαν την αίθουσα VIP του αεροδρομίου στην οποία βρισκόταν ο Αυγενάκης.

Και όλα αυτά λίγες ώρες  πριν την προγραμματισμένη συνάντηση τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο παρά το άνοιγμα για διάλογο από τον πρωθυπουργό, συνεχίζουν οι αγρότες να σκληραίνουν την στάση τους.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι οργανώνουν  «απόβαση» στην Αθήνα μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Όλοι ζητούν την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων που έχουν θέσει στην κυβέρνηση και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα, μέχρι να δικαιωθούν.