Έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα και πλήρωσε πρόστιμο 400€

Η αντιπυριική περίοδος ξεκίνησε και ήδη επιβλήθηκε το πρώτο πρόστιμο στην Δράμα σε πολίτη που αδιαφόρησε για την κείμενη νομοθεσία, η οποία μάλιστα είναι απολύτως σαφής. Κατά την θερινή περίδο του περασμένοου έτους είχαν επιβληθεί 32 πρόστιμα σε άτομα που δεν συμορφώθηκαν με τις οδηγίες της Π.Υ που  ανακοινωνόνται εγκαίρως.

Η Ανακοίνωση της Π.Υ.Δράμας

Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) Δράμας, υπενθυμίζει ότι η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας ξεκίνησε επίσημα την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα πραγματοποιούνται εκτεταμένοι πρόσθετοι έλεγχοι – περιπολίες προς αποφυγή ενάρξεως και εξάπλωσης πυρκαγιών, αλλά και προς διαπίστωση της τήρησης των ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ μέτρων πυροπροστασίας, κυρίως σε υπαίθριες εργασίες. Επισημαίνουμε ότι, η μη τήρηση των διαλαμβανομένων στα ανωτέρω, επισύρει υψηλά διοικητικά πρόστιμα, καθώς και βαρύτατες ποινικές κυρώσεις.

Ήδη επιβλήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 167 του Ν. 4662/2020,την υπ΄αριθ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη και την 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη, διοικητικό πρόστιμο τετρακοσίων 400 ευρώ κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο σε συμπολίτη μας. Διότι προέβη σε άναμμα και διατήρηση φωτιάς και συγκεκριμένα σε καύση ξηρών χόρτων και κομμένων κλαδιών δέντρων, σε έκταση δύο (2) τετραγωνικών μέτρων, σε οικοπεδικό χώρο ιδιοκτησίας του.

Κατά την αντιπυρική περίοδο του 2022 επιβλήθηκαν τριάντα δύο (32) διοικητικά πρόστιμα για αντίστοιχες παραβάσεις, σε συμπολίτες μας στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Τονίζουμε ότι, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας!!!