Αίτημα των δημαρχών της Δράμας να κηρυχτούν οι δήμοι τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

fotografia-1Δύσκολη προβλέπεται η νύχτα στην Π.Ε. Δράμας, λόγω των έντονων χιονοπτώσεων και του παγετού,για αυτό το λόγο, ο δήμος της Δράμας, Δοξάτου, Νευροκοπίου, Προσοτσάνης και Παρανεστίου, έκαναν αίτημα να κηρυχτούν οι δήμοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το αίτημα έκαναν όλοι οι δήμαρχοι της Π.Ε. Δράμας προς τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πατακάκη, ο οποίος μετέφερε το αίτημα στον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Μέντιο και αυτός με την σειρά του θα μεριμνήση σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις που ισχύουν προς αντιμετώπιση του πρωτοφανούς κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την Π.Ε. Δράμας.

Να θυμίσουμε ότι η Π.Ε. Δράμας είχε τεθεί σε κατάσταση έκτακτής ανάγκης και πριν δυο χρόνια , τότε είχαμε πλημύρες.

 

Τρομερά δύσκολη φαίνεται να είναι η νύχτα σε όλη την περιφερειακή ενότητα Δράμας, μιας και η χιονόπτωση και ο ολικός παγετός συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, παρόλες τις προσπάθειες των Δήμων και της Αντιπεριφέρειας Δράμας να κρατηθούν οι δρόμοι ανοικτοί και  με τα προβλήματα που απορρέουν,  να μεγενθύνονται μέρα με την μέρα.

Συνεχίζεται ακατάπαυστα η χιονόπτωση από νωρίς το πρωί με το χιόνι να είναι μέσα στην πόλη αυτή την ώρα (19.30) στα 15 – 20 εκατοστά. Οι δήμοι αδυνατούν να εκτονώσουν την κατάσταση καθώς το αλάτι που ρίχνουν μετά από λίγη ώρα σκεπάζετε από το χιόνι, δυσχεραίνοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται .
Στο δήμο της Δράμας συνεχιζόμενη είναι η προσπάθεια για να κρατηθεί το οδικό δίκτυο ανοικτό παρόλο που η κατάσταση είναι τρομερά δύσκολη.

«Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό με την κατάσταση όμως είναι τρομερά δύσκολη, με το αίτημα μας αυτό θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα…  θέλουμε όμως και την συνδρομή των πολιτών , στους οποίους συνιστούμε να μην κινούνται χωρίς λόγο, χρησιμοποιώντας αλυσίδες  αν αυτό κρίνετε απαραίτητο και με μεγάλη προσοχή»  δήλωσε ο  Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος , στην dramini.gr

Στο δήμο Παρανέστιου η κατάσταση είναι δύσκολη στο οδικό δίκτυο , η κίνηση γίνεται αποκλειστικά με αντιολισθητικές αλυσίδες. Λόγω της κατάστασης, σήμερα ηλικιωμένος άντρας από το Περιβλέπτο έπαθε καρδιακό επεισόδιο, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ αλλά λόγω της κατάστασης του οδικού δικτύου δεν επιληφθεί του επεισοδίου. Η δήμαρχος κα Σωτηριάδου ενημερώθηκε για το γεγονός και άμεσα ειδοποίησε την δύναμη της πυροσβεστικής και με την συνδρομή της έφτασε στο χωρίο μεταφέροντας τον άντρα στο κέντρο υγείας Παρανεστίου.
doxato-vitio-xioni

Στον δήμο Δοξάτου ο δήμαρχός Δημήτρης Δαλάκάκης με τα συνεργεία του δήμου προσπαθεί να επέμβει όπου κρίνεται απαραίτητο. Μάλιστα, όλο το πρωί βυτιοφόρο του δήμου έριχνε θαλασσινό νερό με αντιψυκτικό το οποίο έκανε πραγματικά πολύ καλή δουλεία, αλλά λόγω του κλεισίματος του Αγ. Σίλα δεν μπόρεσε να προμηθευτεί εκ νέου θαλασσινό νερό.

Αντίστοιχα και στους υπόλοιπους δήμους ,ανάλογη είναι η κατάσταση που επικρατεί.

dramini.gr

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive