Έρχονται περισσότερες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους

Έρχονται μεγαλύτερες ελευθερίες, σε βαθμό κανονικότητας για τους εμβολιασμένους

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου αναμένονται οι ανακοινώσεις για μια σειρά από νέες ελευθερίες που θα απολαμβάνουν οι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι του κορονοϊού . Όπως προανήγγειλε, χθες Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, θα πρόκειται για ελευθερίες σε «σημείο κανονικότητας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, οι εμβολισμένοι αναμένεται να μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους χωρίς τη χρήση μάσκας, ενώ θα χαλαρώσουν τα μέτρα όσον αφορά τον αριθμό ατόμων στα τραπέζια σε καταστήματα. Το σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες σε εμβολιασμένους θα ισχύει και σε «κόκκινες» περιοχές, δηλαδή σε περιοχές με mini lockdown.

Παρά τις αντιδράσεις για το διαχωρισμό των εμβολιασμένων και μη στα καταστήματα εστίασης [εστιατόρια, μπαρ], εξετάζεται ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές να επιτρέπεται η μουσική εφόσον τα καταστήματα αυτά λειτουργούν ως αμιγής χώροι.

Όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης  εκεί που βρίσκονται πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες και άρα ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είναι τόσο μεγάλος χρειάζεται ένα καθεστώς πολύ μεγαλύτερης ελευθερίας, «να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο κανονικότητας».

«Βλέπουμε και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να κινούνται και να αποκτούν δικαιώματα μιας φυσιολογικής, κανονικής κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Και εδώ, συνεπώς, θα οδηγούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, ότι όποιος έχει εμβολιαστεί θα απολαμβάνει αυτά που είχαμε πριν», δήλωσε χθες ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

πηγήethnos.gr