Επτά εργαζόμενοι της World Central Kitchen νεκροί από Ισραηλινά πυρά

Gaza

Επτα εργαζόμενοι της μη κυβερνητικής οργάνωσης World Central Kitchen σκοτώθηκαν την Δευτέρα όταν το όχημα τους επλήγη από Ισραηλινά πυρά.

«Η World Central Kitchen συντετριμμένη επιβεβαιώνει ότι επτά μέλη της ομάδας μας σκοτώθηκαν στην Γάζα  από πλήγμα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων», ανακοίνωσε επίσημα η ΜΚΟ με έδρα τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι «κατάγονταν από την Αυστραλία, την Πολωνία, τη Βρετανία, ένας είχε διπλή υπηκοότητα ΗΠΑ και Καναδά και ένας Παλαιστίνιος».

Παρά το γεγονός ότι η WCK ενεργούσε σε συντονισμό με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, η αυτοκινητοπομπή της επλήγη την ώρα που αναχωρούσε από αποθήκη στην πόλη Ντέιρ αλ Μπάλα στη Λωρίδα της Γάζας, αφού είχε εκφορτώσει περισσότερους από 100 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Παλαιστίνιους του θύλακα.

Νετανιάχου: Συμβαίνουν αυτά σε έναν πόλεμο

Ο ισραηλινός πρωθυπουργόςΜπενιαμιν Νετανιάχου χαρακτήρισε «τραγικό και ακούσιο» το ισραηλινό πλήγμα που σκότωσε τους επτά εργαζόμενους στην μη κυβερνητική οργάνωση World Central Kitchen στην Γάζα, αλλά πρόσθεσε ότι «τέτοια συμβαίνουν σε καιρό πολέμου».

Τελευταία Άρθρα