Επιστρεπτέα προκαταβολή -Λήγει αύριο η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών

Η κλεψύδρα αδειάζει για χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έλαβαν ζεστό χρήμα από τους επτά κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής  την περίοδο της πανδημίας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν υποβάλλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά  που αποτελούν έναν από τους όρους που προβλέπονταν για τη χορήγηση της κρατικής ενίσχυσης. Η τελευταία διορία  για την υποβολή των δικαιολογητικών εκπνέει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022.

;Oσοι χάσουν και τη συγκεκριμένη προθεσμία θα κληθούν να επιστρέψουν στο κράτος το 100% της ενίσχυσης που έλαβαν. Μάλιστα η επιστροφή του ποσού θα γίνει εφάπαξ και με τόκο.

Συγκεκριμένα μετά τον σχετικό έλεγχο που θα πραγματοποιήσει η ΑΑΔΕ το ποσό της κρατικής ενίσχυσης θα εμφανιστεί ως οφειλή στον λογαριασμό των επιχειρήσεων στην ψηφιακή πύλη myAADE. Και αυτό γιατί εάν δεν υποβληθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θεωρείται ότι δεν τηρήθηκαν οι όροι χορήγησης των κρατικών δανείων.

Σημειώνεται ότι η εφάπαξ έντοκη επιστροφή ολόκληρου του ποσού χωρίς τη δυνατότητα έκπτωσης ισχύει και για τις επιχειρήσεις που δεν τήρησαν τη ρήτρα διατήρησης εργαζομένων που προβλεπόταν σε κάθε κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής.

πηγή in.gr