Επίσκεψη Κυριάκου Χαρακίδη σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Κοινωνικές Δομές

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας, Κυριάκος Χαρακίδης, επισκέφτηκε τις κοινωνικές δομές του Δήμου, προκειμένου να πληροφορηθεί για την επικρατούσα κατάσταση, αλλά και για να παρουσιάσει
το πρόγραμμα της παράταξης «Πόλη και Ζωή».

Σε ότι αφορά τα άτομα της τρίτης ηλικίας, σκοπός της παράταξης είναι η υλοποίηση προγραμμάτων υγειούς και ενεργούς γήρανσης, αναβαθμίζοντας το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) και το Κέντρο
Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ). Ειδικότερα, αναμένεται τόσο η υλοποίηση προγραμμάτων αναψυχής και φροντίδας στο ΚΑΠΗ, όσο και η διεξαγωγή δράσεων υποστήριξης ηλικιωμένων με συμπτώματα άνοιας στο ΚΗΦΗ. Βασική προτεραιότητα για την «Πόλη και Ζωή», άλλωστε, αποτελεί η λειτουργία ενός συμβουλευτικού σταθμού στο ΚΗΦΗ, για την υποστήριξη τόσο των πασχόντων από άνοια, όσο και των οικογενειών τους. Τέλος, προβλέπεται η ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με επιπλέον
προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου και ενός γιατρού  γενικής ιατρικής, ενώ σχεδιάζεται να προστεθεί και μια καινοτόμα λειτουργία, αυτή της τηλεφροντίδας, επιτρέποντας σε μοναχικά άτομα να στέλνουν κλήσεις βοήθειας, μέσω μιας φορητής συσκευής με προσωπικά συστήματα συναγερμού, όποτε το έχουν ανάγκη.

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Δράμας

Το απόγευμα της ίδιας μέρας  ακολούθησε η ομιλία του υποψήφιου Δήμαρχου Δράμας, Κυριάκου Χαρακίδη, στο Επιμελητήριο Δράμας, προκειμένου να κάνει γνωστό το πρόγραμμα της παράταξης «Πόλη και Ζωή», και ειδικότερα τι προβλέπεται για την επιχειρηματικότητα.
Αδιαμφισβήτητα, η συνεργασία του Δήμου με τους βιοτέχνες και τους εργαζόμενους στον εμπορικό τομέα κρίνεται απαραίτητη για την οικονομική ανάπτυξη και την ευμάρεια του τόπου.

Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση και την Π.Υ Δράμας

Στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας ο υποψήφιος Δήμαρχος Κ.Χαρακίδης συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους επισκέφθηκε την λαχαναγορά, το Μουσικό Ωδείο, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Δράμας.
“Καταγράφουμε τις πολλαπλές ανάγκες των σωμάτων ασφαλείας, των εμπόρων και των δομών της πόλης μας. Το συμπέρασμα είναι ένα: όλοι θα εργαστούμε για να πάμε τη Δράμα Μπροστά και να εξασφαλίσουμε μια Νέα Ποιότητα Ζωής για όλους τους Δραμινούς! ”