Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ευκαιρία  για τα Ελληνικά νοικοκυριά να αλλάξουν τις ηλεκτρικές τους συσκευές με νέες.

Το επιδοτούμενο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στα νοικοκυριά να δώσουν για ανακύκλωση τα παλαιά ψυγεία, πλυντήρια, και κλιματιστικά και τους παλαιούς φούρνους.

Το πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών θα «τρέξει» εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι έχει ήδη σχεδόν ολοκληρωθεί ο οδηγός του προγράμματος.

ΕΔπιδότηση ηλεκτρικών συσκευών – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι θα είναι όλοι οι Έλληνες αλλά με κριτήρια προτεραιοποίησης ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και θα συνδεθεί με την απόσυρση των παλαιών συσκευών.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει φέτος αλλά θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, καθώς σύμφωνα με τον Κώστα Σκρέκα όποτε προκύπτουν κονδύλια θα αυξάνεται και η χρηματοδότησή του.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στόχος είναι όλα τα σπίτια «να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τις παλαιές ενεργοβόρες συσκευές με καινούριες, ώστε να μειώσουμε και κόστος ρεύματος και να βοηθήσουμε περιβάλλον και να έχουν μια πολύ καλύτερη οικοσκευή στο σπίτι τους».

Η Κυβέρνηση θα δώσει χρήματα ως άμεση επιδότηση για αγορά ηλεκτρικών συσκευών συγκεκριμένων προδιαγραφών κατανάλωσης, προς αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων.