Επενδύει στη Θάσο και σε δοκιμές αυτόνομης οδήγησης η γερμανική Volkswagen


Στο μικροσκόπιο της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν εισέλθει η Θάσος και άλλες περιοχές και νησιά για την δημιουργία πίστας αυτόνομης οδήγησης οχημάτων.

Ελλάδα επιλέγει ο όμιλος VW για να πραγματοποιήσει επένδυση η οποία θα αφορά τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης των οχημάτων και μάλιστα οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Η Θάσος, που αποκάλυψε δημοσίευμα των Νέων βρίσκεται μεταξύ των νησιών που έχει επιλέξει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για να ελέγξει αν πληρεί τις προδιαγραφές για την συγκεκριμένη επένδυση.

Μάλιστα σήμερα κλιμάκιο από το εργοστάσιο αναμένεται να πραγματοποιήσει αυτοψία στο νησί για να αποφασίσει αν θα επιλεγεί η Θάσος για το πρόγραμμα ή θα επιλεχθεί κάποια άλλη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr τα στελέχη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα πραγματοποιήσουν και σε άλλα νησιά αυτοψία ώστε να διαπιστώσουν αν κάποιο άλλο μέρος πληρεί τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του προγράμματος αυτόνομης οδήγησης μεταξύ των οποίων και πόλη της Θεσσαλίας.

Επίσης ένα πρόβλημα που θα πρέπει να επιλύσουν τα στελέχη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη Θάσο έχει να κάνει με την μορφολογία του εδάφους αλλά και την ύπαρξη χιλιάδων τουριστών κατά την θερινή περίοδο που ίσως να αποτελέσουν «πρόβλημα» στα οχήματα που κινούνται αυτόνομα. Το θέμα πάντως της επένδυσης του ομίλου VW φαίνεται ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο και οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν στα τέλη Μαρτίου όποτε και αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τις αυτοψίες τα στελέχη του εργοστασίου στις προτεινόμενες περιοχές που μπορούν να υποστηρίξουν το πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης οχημάτων.

Πάντως το θέμα δεν δημοσιοποιήθηκε πουθενά και όλα έγιναν κάτω από άκρα μυστικότητα και μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου VW κ. Diess λίγο πριν τα Χριστούγεννα φαίνεται ότι συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και των υφυπουργών Εξωτερικών και Ανάπτυξης Κώστα Φραγκογιάννη και Νίκο Παπαθανάση αντίστοιχα.

newsauto.gr