Εντός των ημερών η ανακοίνωση για το fuel pass

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τις νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα είναι οι πολίτες, οι οποίοι βάλλονται οικονομικά από όλες τις πλευρές.

Συγκεκριμένα, περίπου στα μέσα της  εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη νέα παρέμβαση στα καύσιμα, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και έχει διάρκεια τρεις μήνες, δηλαδή έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, το μέτρο θα είναι ενισχυμένο σε σχέση με την προηγούμενη παρέμβαση τόσο σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δικαιούχων όσο και τα ποσά που θα λάβουν. Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε για το fuel pass ότι «εξετάζεται να δοθούν περισσότερα χρήματα και να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια».

Ο δρόμος για ένα νέο πακέτο άνοιξε μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού, την περασμένη Τετάρτη, που δείχνουν σημαντική υπέρβαση του στόχου για τα φορολογικά έσοδα, τόσο στο 5μηνο (Ιανουαρίου – Μαΐου) του 2002 όσο και για τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, ιδιαίτερα θετική είναι η πρόβλεψη για τους επόμενους μήνες σε ό,τι αφορά τα κρατικά έσοδα, κι αυτό διότι η πορεία του τουρισμού δείχνει να είναι θετική. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου θεωρούν πως είναι ιδιαίτερα συντηρητική, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, η πρόβλεψη που περιέχεται στον Προϋπολογισμό για έσοδα φέτος που θα αντιστοιχούν στο 80% αυτών του 2019.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, το περιεχόμενο των μέτρων έχει «κλειδώσει» και απομένουν οι λεπτομέρειες, όπως το ύψος της επιδότησης και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων.

πηγή zougla.gr