Στη… σκληρή γραμμή επιμένει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα για την υπόθεση Μπελέρη. Λίγες μόλις ώρες μετά την ομιλία του στο Γαλάτσι, για την οποία ο ίδιος δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του σε ότι αφορά την ανταπόκριση των ομοεθνών του, ο Έντι Ράμα μιλώντας αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό TV Klan ανέφερε ότι δεν υπάρχει υπόθεση με αυτό το όνομα, δεν υφίσταται.
«Τα ζητήματα που γνωρίζουμε ως διμερή, είναι ο καθορισμός θαλασσίων ζωνών, το ζήτημα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της αποδοχής των Αλβανών ως ισότιμων πολιτών και της χορήγησης των απαραίτητων εγγράφων… Πιστεύω ότι πολύ σύντομα οι Αλβανοί της Ελλάδας θα πάρουν αυτό που περιμένουν… Αυτά είναι εκκρεμή ζητήματα, τα υπόλοιπα θέματα που η μία πλευρά μονομερώς δημιουργεί δεν είναι ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν διμερώς» είπε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός.
Η εμπρηστική ρητορική Ράμα συνεχίστηκε και όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε για το γεγονός ότι συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη σύλληψη Μπελέρη: «Εγώ ξέρω πολλές επετείους. Δεν ξέρω πότε έχεις εσύ γενέθλια. Αυτή είναι μια ελληνική υπόθεση. Οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι οικονομική δύναμη. Δεν μπορεί να υπάρξει η ελληνική οικονομία χωρίς τους Αλβανούς. Είναι μεγάλη δύναμη οι Αλβανοί στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά!.