Ελευθέρια 2022- Παράδοση και Πολιτισμός

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Ελευθερίων στην Δράμα, όπου η παραδοση και ο πολιτισμός κυριαρχούν στις δράσεις που επέλεξαν οι διοργανωτές.

Σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

20:00 Πλατεία Χωριστής. Το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», η Δημοτική Κοινότητα Χωριστής σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας συνδιοργανώνει τον «6ο Φιλανθρωπικό Αγώνα δρόμου Χωριστής». Εκκίνηση από την Πλατεία Χωριστής.

10:00 Ισόγειο Δημαρχείου Δράμας. Έκθεση φωτογραφίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τμήματος Δράμας, με θέμα «Η δράση του Ερυθρού Σταυρού στην Μικρασιατική καταστροφή και τον ξεριζωμό».

Από τα αρχεία του Ερυθρού Σταυρού με φωτογραφίες και μαρτυρίες περιγράφονται οι εξοντώσεις, οι αιχμαλωσίες, οι διωγμοί, ο ξεριζωμός, η εγκατάσταση και η περίθαλψη των Ελλήνων της Μικρασιατικής καταστροφής.

Διάρκεια έκθεσης 27 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2022. Ώρες 10:00 – 14:00.

20:30 Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δράμας «Οι ρίζες μας» παρουσιάζει δίωρο αφιέρωμα για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων της Μικρασιατικής καταστροφής.

Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου Έλληνα ποιητή Τάσου Λειβαδίτη με τίτλο «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος»

Μαρτυρίες προσφύγων – Μουσικοχορευτική παράσταση  με τίτλο: «Πονεμένη Ρωμιοσύνη – Η Σμύρνη του 1920»

21:00 Πρώην Δημοτικό Σχολείο Αμπελακίων. Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αμπελακίων «Τα Αμπελάκια» σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας,  παρουσιάζουν φωτογραφική έκθεση – αναδρομή με τίτλο «100 χρόνια ίδρυσης του οικισμού των Αμπελακίων» – 100 χρόνια πριν οι πρώτοι κάτοικοι στα Αμπελάκια.