Εκπαιδευτικά Εργαστήρια του ΙΘΤΠ 2023-2024

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Ι.Θ.Τ.Π.) είναι ένας μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός φορέας που δραστηριοποιείται στο χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Κάθε χρόνο, στο Ίδρυμα λειτουργούν Εργαστήρια και οργανώνονται Σεμινάρια για μικρούς και μεγάλους. Στα εργαστήρια προσφέρεται υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στους συμμετέχοντες, δίνοντας τους την ευκαιρία να ασχοληθούν με την αγαπημένη τους τέχνη δραπετεύοντας από τις δυσκολίες της καθημερινότητας, αλλά και να κάνουν μια νέα αρχή στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

 Στα παιδικά τμήματα του Ιδρύματος οι μικροί μας φίλοι ωθούνται σε μια δημιουργική καλλιέργεια της φαντασίας τους των ενδιαφερόντων και των ικανοτήτων τους.

Στόχος είναι μέσα από την κοινωνικοποίηση και την ανάπτυξη της ομαδικής συνεργασίας, να εκφράζουν τις ιδέες και τα συναισθήματά τους.

 Στην ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά, άνετη, ζεστή και φιλόξενη αίθουσα ενός κτιρίου με ιδιαίτερο αισθητικό και ιστορικό ενδιαφέρον, οργανώνονται διδακτικές δραστηριότητες με εξειδικευμένους εκπαιδευτές και σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση. Εκθέσεις και επιδείξεις των μαθητών των διαφόρων Τμημάτων παρέχουν τη δυνατότητα σε όλους να αποτιμήσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Την χρονιά 2023-24  θα λειτουργήσουν τα εξής εργαστήρια:

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ

Εργαστήρι Δημιουργικής  Απασχόλησης

Εργαστήρι Ζωγραφικής – Εικαστικών

Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής – Φιλαναγνωσίας

Εργαστήρι Κεραμικής

Εργαστήρι Σύγχρονου Μοντέρνου Χορού

Εργαστήρι Ρομποτικής

Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης Εφήβων

ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Εργαστήρι Ζωγραφικής Ελεύθερου Σχεδίου

Εργαστήρι Φωτογραφίας

Εργαστήρι Ξυλογλυπτικής

Εργαστήρι Κοπτικής Ραπτικής

Εργαστήρι Βιβλιοδεσίας

Εργαστήρι Κεραμικής

Εργαστήρι Σύγχρονου Μοντέρνου Χορού

Εργαστήρι Μουσικού Αυτοσχεδιασμού

Λογοτεχνικό Εργαστήρι ¨Σοφοκλέους Αντιγόνη¨

Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης Και Ψυχοθεραπείας