Δριμεία επίθεση του Πούτιν κατά της Δύσης

Δριμύ κατηγορώ κατά των Αμερικανών και της Δύσης εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την   την ομιλία του στη 10η Διάσκεψη της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια.

«Η επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν ήταν μια προσεκτικά σχεδιασμένη πρόκληση. Για άλλη μια φορά, οι ΗΠΑ προσπάθησαν σκόπιμα να ρίξουν λάδι στη φωτιά για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού»

«Το αμερικανικό σχέδιο σε σχέση με την Ταϊβάν δεν είναι απλώς ένα ταξίδι ενός ανεύθυνου πολιτικού, αλλά μέρος μιας σκόπιμης συνειδητής στρατηγικής των ΗΠΑ για να αποσταθεροποιήσει και να σπείρει το χάος τόσο στην περιοχή, όσο και παγκοσμίως» είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε: «Πρόκειται για μια αποτρόπαια επίδειξη ασέβειας προς την κυριαρχία άλλων χωρών και τις δικές της διεθνείς υποχρεώσεις».

«Επιθετικές στρατιωτικές πολιτικές ενώσεις, όπως η AUKUS (Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ) δημιουργούνται από τη Δύση προκειμένου να δημιουργήσουν στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ένα σύστημα ανάλογο με αυτό του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη», είπε.

«Ενεργώντας με αυτόν τον τρόπο, τα δυτικά κράτη προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών τους από κρίσιμα κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα μεταθέτοντας την ευθύνη στη Ρωσία και την Κίνα για τις δικές τους αποτυχίες. Η λεγόμενη συλλογική Δύση καταστρέφει σκόπιμα το σύστημα ευρωπαϊκής ασφάλειας», συμπλήρωσε.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρατείνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Η Δύση χρειάζεται συγκρούσεις για να κρατήσει την ηγεμονία της, επομένως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εμπλέκονται ενεργά στις υποθέσεις άλλων χωρών, πυροδοτώντας κάθε είδους προκλήσεις και εμφυλίους πολέμους. Η ηγεμονία της Δύσης προμηνύει στασιμότητα για ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, είναι δυνατό να μειωθεί η ένταση και να ξεπεραστούν οι κοινές απειλές, ενισχύοντας το σύστημα ενός σύγχρονου πολυπολικού κόσμου» είπε, μεταξύ άλλων, ο Πούτιν.

«Χρησιμοποίησαν τον λαό της Ουκρανίας ως τροφή για τα κανόνια, εφάρμοσαν το αντιρωσικό τους σχέδιο, έκλεισαν τα μάτια στη διάδοση της νεοναζιστικής ιδεολογίας, στη μαζική σφαγή των κατοίκων του Ντονμπάς και συνεχίζουν να πλημμυρίζει το καθεστώς του Κιέβου με οπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων όπλων», συνέχισε.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, η Ρωσία αποφάσισε να διεξαγάγει ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία σε πλήρη συμμόρφωση με τον Χάρτη του ΟΗΕ. Οι στόχοι αυτής της επιχείρησης έχουν καθοριστεί με σαφήνεια – είναι η διασφάλιση της ασφάλειας της Ρωσίας και των πολιτών μας και η άμυνα των κατοίκων του Ντονμπάς από τη γενοκτονία» τόνισε.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία μαρτυρεί τις προσπάθειες των ΗΠΑ να παρατείνουν αυτή τη σύγκρουση. Και ενεργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο πυροδοτώντας ένα δυναμικό σύγκρουσης στην Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Η Ρωσία θα συνεχίσει τα βήματα προς την οικοδόμηση ενός πιο δημοκρατικού κόσμου και τη βελτίωση των υφιστάμενων μηχανισμών διεθνούς ασφάλειας» υποστήριξε, τέλος, ο Βλαντιμίρ Πούτιν.