Δράμα: Σύσκεψη για την προετοιμασία της πανελλαδικής απεργίας του Νοεβρίου

Τα Σωματεία: Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείο Δράμας και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας ( προσκείμενα στο ΚΚΕ) καλούν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους φορείς  του Νομού, σε κοινή σύσκεψη για τον συντονισμό της απεργιακής κινητοποίησης της 9ης Νοεμβρίου. Στην ανακοίνωση-κάλεσμα αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Οι εργατοϋπάλληλοι, που ο μισθός μας εξαντλείται πολύ πριν τελειώσει ο μήνας, οι αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες, που βλέπουμε τα μαγαζιά μας να ερημώνουν, οι αγρότες, που δεν μπορούμε να ζήσουμε από την παραγωγή μας και το χωράφι μας, οι συνταξιούχοι, που μετά από χρόνια μόχθου δεν μπορούμε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες, όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να σταματήσουμε τα σχέδιά τους.

Δεν θα ανεχτούμε να βυθιστούν τα σπίτια μας και οι γειτονιές μας στο σκοτάδι, να κλείνουν τα μαγαζιά και να ερημώνουν οι γειτονιές μας, λόγω των τεράστιων αυξήσεων στο ρεύμα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να μην έχουν τα σχολεία των παιδιών μας πετρέλαιο να ζεσταθούν.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε σωματείο και κάθε εργαζόμενο για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε πείρα, να οργανώσουμε την απεργιακή απάντησή μας, γιατί η απληρωσιά, η εποχική εργασία, τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Είναι το αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, που καταπατούν το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να δουλεύει σαν σύγχρονος άνθρωπος κι όχι σαν σκλάβος του Μεσαίωνα.

Κάλεσμα μαζικής διεκδίκησης γενναίων αυξήσεων στους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις, απάντηση στα ψίχουλα της κυβέρνησης και τα κάθε λογής pass. Κάλεσμα στους επαγγελματίες, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τους υπέρογκους λογαριασμούς , την αναδουλειά και τον κίνδυνο να κλείσουν τα μαγαζιά τους, για να δοθεί αγωνιστική απάντηση.

Απαντάμε οργανωμένα, μαζικά στην άθλια απειλή «όποιος δεν προσαρμοστεί θα πεθάνει».

Δεν αποδεχόμαστε την κοροϊδία των δήθεν ενισχύσεων και των επιδομάτων της κυβέρνησης, που απ’ τη μια τσέπη μάς τα παίρνει χοντρά, για να τα επιστρέψει  στην άλλη ψίχουλα, που έχουν εξανεμιστεί, πριν καν εξαγγελθούν.