Δράμα: “Πάμε Ανακύκλωση» από το 5ο Δημοτικό Σχολείο

Από το 5ο Δημοτικό Σχολείο ξεκίνησε φέτος ο Σχολικός Μαραθώνιος “Πάμε Ανακύκλωση» στο πλαίσιο του προγράμματος Followgreen.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί  υποδέχθηκαν τον Δήμαρχο Χ. Μαμσάκο και τον Αντιδήμαρχο Γ.Εφραιμίδη οι οποίοι τους μίλησαν για την σπουδαιότητα της ανακύκλωσης στην προστασία του περιβάλλοντος. Η σχολική κοινότητα θα έχει την δυνατότητα  να συλλέγει χαρτί αλουμίνιο, πλαστικά και μπαταρίες στους 4 νέους κάδους που ήδη τοποθετήθηκαν
Ο “Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης” πραγματοποιείται από τον δήμο Δράμας στο πλαίσιο της πλατφόρμας επιβράβευσης της ανακύκλωσης followgreen.gr/centralkerkira.
Χ.Μαμασάκος: « Προσπαθούμε μέσα απ’ αυτή τη δράση, να παιδεύσουμε πρώτα απ’ όλα τους μικρούς μας μαθητές, που θα οδηγήσουν στη συνέχεια και τους γονείς, αλλά και τους εκπαιδευτικούς, στο να κάνουμε ανακύκλωση. Γιατί εμάς, η ανακύκλωση είναι ο πολιτισμός μιας περιοχής».
Γ.Εφραιμίδης:  «η Υπηρεσία Καθαριότητας ολοκληρώνει τη διανομή του απαραίτητου εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες και από εδώ και πέρα θα αναλάβει το έργο της ζύγισης και αποκομιδής από τα σχολεία».
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι κατά την εφαρμογή της δράσης τα σχολεία συγκέντρωσαν περισσότερα από 3.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών