Δράμα: Παραμένει κλειστή επ αόριστον η Λαϊκή του Σαββάτου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αύριο οι παραγωγοί-εκθέτες της λαϊκής του Σαββάτου σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους τοπικούς παράγοντες . Σκοπός της διαμαρτυρίας είναι η άσκηση πίεσης -μέσω των αρμοδίων- προς την κυβέρνηση να περάσει τροπολογία, η οποία θα νομιμοποιεί την λειτουργία της αγοράς.

Στο πλευρό τους φαίνεται να βρίσκεται και το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο στην συνεδρίαση της Τετάρτης αποφάσισε! την δημιουργία πρότυπης λαϊκής αγοράς με τη συμμετοχή μόνο των παραγωγών που συμμετείχαν στη σαββατιάτικη αγορά, σε χώρο του Δήμου, μέχρι ότου  γίνει κάποια νομοθετική ρύθμιση.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προφανώς και είναι συμβολική και ουδόλως δεσμευτική, καθώς ο νόμος είναι σαφής και η παραβίασή του θα επιφέρει νέο πρόστιμο.

Έτσι και αυτό το Σάββατο η λαϊκή του Σαββάτου θα παραμείνει κλειστή και μάλιστα άγνωστο για πόσο διάστημα. Γεγονός είναι ότι η προεκλογική περίοδος που διανύει η χώρα είναι ευνοϊκή για την επίλυση του θέματος,και αυτό είναι που ελπίζουν οι αγρότες, πού εδώ και χρόνια πορεύτηκαν με συνεχείς ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ για να χρεωθούν τελικά αυτήν την ευπιστία τους με 1000 ευρώ έκαστος.