Δράμα: Φως στο τούνελ του αρχοντικού της οδού Περδίκα

Φως στο τούνελ της γραφειοκρατίας και του ΕΦΚΑ φαίνεται να βγαίνει από την συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη ο βουλευτής Κ.Μπλούχος και ο Κώστας Αποστολίδη, πρόεδρος τoυ Δ. Σ. της Raycap Α. Ε., ο οποίος εκπροσώπησε  τον δωρητή  Άρη Θεοδωρίδη, πρόεδρο της ΑΜΚΕ «ΚΥΚΛΩΨ». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλευτή έγιναν «Καθοριστικές ενέργειες για τη διάσωση της «Οικίας Παμπούκα – Παλατάκι» της οδού Περδίκα στη Δράμα»

Θυμίζουμε ότι ο ΕΦΚΑ είχε αρνηθεί να παραχωρήσει το οίκημα για το χρονικό διάστημα που ζητούσε ο Δωρητής Άρης Θεοδωρίδης

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “η ηγεσία του Υπουργείου και η διοίκηση του ΕΦΚΑ επέδειξαν την μέγιστη δυνατή πρόνοια ώστε να εξασφαλισθεί η διάσωση του αρχιτεκτονικού αυτού θησαυρού της Δράμας”. Ωστόσο δεν διευκρινίζεται τι συμφωνήθηκε μεταξύ ΕΦΚΑ-Υπουργείου και Δωρητή.

Δήλωση Κ.Μπλούχου

«Ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για την αποκατάσταση και αξιοποίηση ενός ακόμη μνημειακού ακινήτου της πόλης μας. Διάσωση και αποκατάσταση που αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΥΚΛΩΨ». Θέλω να εκφράσω δημόσια την χαρά μου και το ευχαριστώ στον Υπουργό κ. Χατζηδάκη δια του οποίου, ακόμη μια φορά αποδεικνύεται το μέγεθος της ευαισθησίας αυτής της κυβέρνησης για τη διάσωση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς! Της σύγχρονης, των νεότερων χρόνων.

Οφείλω πολλές ευχαριστίες στους Ευπατρίδες μας, τους ιδιώτες συμπολίτες μας, οι οποίοι φροντίζουν πάντοτε με το περίσσευμα της καρδιάς τους, να δωρηθούν προς το κοινωνικό σύνολο θησαυρίσματα της επιτυχούς τους επιχειρηματικής δραστηριότητας, επιδεικνύοντας την μέγιστη κοινωνική ευαισθησία και την αγάπη και αφοσίωσή τους στη Δράμα.

Εν προκειμένω, ο κ. Άρης Θεοδωρίδης και η ΑΜΚΕ «ΚΥΚΛΩΨ», πέραν των όσων έχουν προσφέρει ως τώρα στη Δράμα, θα φροντίσουν και το «Παλατάκι» της οδού Περδίκα, ώστε να συνεχίσει να αναπνέει και να ζει, προσδίδοντας αρχιτεκτονική και μνημειακή ταυτότητα στην πόλη μας.  Τόσο ο κ. Θεοδωρίδης της ΑΜΚΕ «ΚΥΚΛΩΨ», όσο και ο κ. Αποστολίδης της Raycap A.E. συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν στην οικοδόμηση ενός κλίματος εμπιστοσύνης, ώστε να φτάσουμε στο ευτυχές σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».