Δεν θα κοπεί κανένα πλατάνι στην Πατριάρχου Διονυσίου – Προκρίθηκαν άλλες λύσεις για το πεζοδρόμιο

 

Καθησυχάστηκαν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο κοπής των πλατάνων, στην οδό Πατριάρχου Διονυσίου και γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Τόσο η πλευρά των πολιτών και της Οικολογικής Κίνησης Δράμας που ήταν παρόντες όσο και η Δημοτική Αρχή εμφανίστηκαν ικανοποιημένες από την εξέλιξη που έχει το θέμα. Με την εξέλιξη που πήρε το ζήτημα  εμφανίστηκαν σύμφωνες και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ωστόσο εξέφρασαν επιφυλάξεις για το κατα πόσο οι στόχοι θα επιτευχθούν κυρίως στην πλευρά του πεζοδρομίου που βρίσκεται επι της Πατριάρχου Διονυσίου μιας και η οδός αποτελεί μέρος του Εθνικού οδικού  δικτύου και όπως άφησαν να εννοηθεί, για τις όποιες παρεμβάσεις στο πεζοδρόμιο θα χρειασθεί η συγκατάθεση και άλλων υπηρεσιών.

Ανακοινώθηκε επίσης, ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την διάνοιξη των πεζοδρομίων και δεν χρειάζεται να κοπούν δέντρα για να διευκολυνθεί η διέλευση γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, τόσο επί της Πατριάρχου Διονυσίου όσο και επί των οδών γύρω από αυτό και από το Δημοτικό Πάρκινγκ.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Παπαδόπουλος είπε ότι προκρίνεται η λύση της επέκτασης  του πεζοδρομίου με την επέκτασή του προς την λωρίδα στάθμευσης επι της ασφάλτου εμπρός απο το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Επίσης θα γίνει επέκταση  του πεζοδρομίου, από την μία πλευρά και στην κάθετη οδό της Π. Διονυσίου, που οδηγεί προς το ΚΤΕΛ. Η επέκταση σε αυτό το σημείο  θα γίνει από την πλευρά του Δημοτικού Πάρκιγκ. Ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος είπε ότι τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που σταθμεύουν στην άλλη πλευρά του ίδιου δρόμου θα απομακρυνθούν για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία.  Επίσης υπήρξε διαβεβαίωση  και από την πλευρά του Δημάρχου Δράμας  κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου ότι δεν πρόκειται να  κοπεί κανένα δέντρο.

Dramini.gr

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive