Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από φωτιά σε εκκλησία Χριστιανών στην Αίγυπτο

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η συγκέντρωση πιστών σε εκκλησία στην πόλη της Γκίζας, στην Αίγυπτο, το πρωί της Κυριακής 14 Αυγούστου, καθώς μια φωτιά που ξέσπασε στο εσωτερικό του χώρου στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 41 ανθρώπους, ενώ στάθηκε ως αφορμή για να τραυματιστούν τουλάχιστον άλλοι 55.

Σύμφωνα με δύο πηγές ασφαλείας, που μίλησαν στο Reuters, η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα την ώρα που 5.000 Χριστιανοί Κόπτες ήταν συγκεντρωμένοι στην εκκλησία Αμπού Σιφίν, στη συνοικία Ιμπάμπα, με αποτέλεσμα πολλά από τα θύματα να ποδοπατηθούν από τους πιστούς εντός της εκκλησίας από τον πανικό που επικράτησε.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 30 ασθενοφόρα στάλθηκαν στο σημείο για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα Γενικά Νοσοκομεία Imbaba και Agouza.

Σύμφωνα με αιγυπτιακά ΜΜΕ, κλιμάκιο της Εισαγγελίας της Βόρειας Γκίζας μετέβη στον τόπο της πυρκαγιάς για να ελέγξει τον χώρο και να ακούσει τις μαρτυρίες των πολιτών. Η Εισαγγελία ανέθεσε στο εγκληματολογικό εργαστήριο να συντάξει έκθεση σχετικά με τις συνθήκες της φωτιάς.

πηγή zougla.gr