Χωρίς τελειωμό οι τηλεφωνικές απάτες

Eξιχνιάσθηκε έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε την 9-5-2024 σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, σε οικισμό της Καβάλας.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα, προσποιούμενος τον ιατρό και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, κατάφερε να την πείσει να παραδώσει στον ανωτέρω αλλοδαπό χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Έπειτα από την καταγγελία του περιστατικού πραγματοποιήθηκε μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν τα στοιχεία του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου του αλλοδαπού δράστη. Κατόπιν σχετικών αναζητήσεων που εκδόθηκαν από τους ανωτέρω αστυνομικούς, την 11-5-2024 το μεσημέρι εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής στον κάθετο άξονα Κομοτηνής – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων ο δράστης, ο οποίος οδηγώντας το παραπάνω όχημα μετέβαινε στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη Χώρα.

Στην Δράμα 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες περιπτώσεις στην Δράμα αφήνουν “αδιάφορη” κάποοιους Αστυνομικούς που είναι υπεύθυνοι. Μία από τις περιπτώσεις που είναι εις γνώσιν της dramini.gr είναι αυτή του Γ.Π ο οποίος την Μεγάλη Εβδομάδα δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος προσποιούμενος τον γιο του Λογιστή του, του ζήτησε το ΙΒΑΝ προκειμένου να του κατατεθούν επιστροφές από την εφορία. Το παρ ολιγον θύμα αντιλήφθηκε την απάτη και κάλεσε από άλλο τηλέφωνο την Αστυνομία καταγγέλοντας το γεγονός. Η απάντηση που πήρε ήταν «εντάξη μη δίνεις σημασία …απάτη είναι κλείστο».

Αντί δηλαδή να παγιδεύσουν τους απατεώνες με την βοήθεια του άνδρα που τους κάλεσε, όπως κάνουν σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της ΠΑΜΘ , τους άφησαν να συνεχίσουν την “επιχείρηση” και να βρούνε το επόμενο θύμα.