Αύριο Πέμπτη κρίνεται το μέλλον των μπλόκων

Πάνω από 8.000 αγρότες τους οποίους  συνόδευαν περισσότερα από 150 αγρότες με τρακτέρ έλαβαν μέρος στο συλλαλητήριο των αγροτών στη Αθήνα.

«Θα φύγουμε σήμερα, ( υπάρχουν ορισμένοι που ζητούν να παραμείνουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα μέχρι να απαντηθούν τα αιτήματά τους ) μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που είχε και τη στήριξη των Αθηναίων. Αναδείξαμε το πρόβλημα. Η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα ότι πρέπει να δώσει λύσεις στους αγρότες και μετά ας ξύσει τον πάτο του βαρελιού για άλλες κοινωνικές ομάδες», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας

Τι ζητούν οι αγρότες

Στο συλλαλητήριο το οποίο ολοκληρώθηκε την Τρίτη, συμμετείχαν περισσότερα από 160 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Επιπλέον, αγρότες από όλη τη χώρα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με 112 λεωφορεία.

Ζήτησαν από τους αρμόδιους τη θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρέλαιου στην αντλία, τονίζοντας ότι η επιστροφή του Ε.Φ.Κ. που έχει ανακοινωθεί δεν αρκεί μιας και η τιμή του λίτρου έχει αυξηθεί σημαντικά, συμπαρασύροντας το κόστος παραγωγής.

Μιλώντας για το αγροτικό ρεύμα θέλουν όπως είπαν η τιμή κιλοβατώρας να πέσει τα 7 λεπτά, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, δεν αρκούν.

Την Πέμπτη κρίνεται το μέλλον των μπλόκων

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου θα ενημερωθούν οι αγρότες για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Πάντως, όπως ανέφεραν αγρότες από τη Θεσσαλία, για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκεί θα συζητηθούν όπως είπαν ζητήματα που αφορούν τον κάμπο της Θεσσαλίας, ο οποίος επλήγη από τη θεομηνία «Ντάνιελ».