ΑΠΘ- ΠΑΜΑΚ : Ουρές φοιτητών στην είσοδο των ιδρυμάτων για την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Με αναμονή για τους φοιτητές που έπρεπε να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους στην είσοδο του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ξεκίνησε η πρώτη μέρα της δια ζώσης παρακολούθησης των μαθημάτων για πρώτη φορά μετά την πανδημία.

Στην είσοδο κάθε κτιρίου στο ΑΠΘ βρίσκται ένας ελεγκτής του Πανεπιστημίου, ο οποίος «σκανάρει» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και έπειτα επιτρέπει στους φοιτητές να εισέλθουν στο κάθε τμήμα.

«Είναι πρώτη μέρα, όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής. Κάθε φοιτητής έχει μαζί του πιστοποιητικό, δεν υπήρξε κάποιο απρόοπτο» δήλωσε στο thestival ελεγκτής του ΑΠΘ.

Η περιοχή του πανεπιστημίου γέμισε με φοιτητές μετά από πολύ καιρό, οι οποίοι κατά πλειοψηφία τηρούν τα μέτρα φορώντας μάσκα ακόμα και στους προαύλιους χώρους.

Παρόμοιο σκηνικό ελέγχων υπάρχει και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με ελεγκτή να ζητάει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης των φοιτητών. Στο ΠΑΜΑΚ βέβαια ο έλεγχος γίνεται στον εξωτερικό χώρο του πανεπιστημίου, σε αντίθεση με το ΑΠΘ, όπου γίνεται στην είσοδο των κτηρίων.

Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας η «ουρά» που σχηματίστηκε στον πεζόδρομο της οδού Εγνατία, έξω από το ΠΑΜΑΚ είναι μεγάλη για τους σπουδαστές. Η «ουρά» φτάνει μέχρι και την 3ης Σεπτεμβρίου. Η είσοδος στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας πραγματοποιείται από τρία σημεία.

Κληθείς να σχολιάσει την ταλαιπωρία της αναμονής των φοιτητών, ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Στέλιος Κατρανίδης, καθησύχασε τους σπουδαστές τονίζοντας ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση τις επόμενες μέρες.

«Με το σχεδιασμό που έχουμε θα τα καταφέρουμε. Με συνεννόηση με τους φοιτητές οι οποίοι έχουν καλή διάθεση. Από κει και πέρα το πανεπιστήμιο μας έχει να διαχειριστεί μια κατάσταση χωρίς να έχει ευθύνη. Νωρίς το πρωί θα υπάρχει μία ταλαιπωρία αλλά θα το αντιμετωπίσουμε με περισσότερους ελεγκτές. Μετά τις 09:00 δεν θα υπάρχει τόση ουρά» ανέφερε.

πηγή cnn.gr