Απονομή «Μακεδονικού Βραβείου 2017» – Τιμώμενο πρόσωπο ο Δρ. Άγγελος Τσιάρας

Το Ίδρυμα Μακεδονικού Βραβείου εδρεύει στην πόλη της Δράμας και λειτουργεί ως κοινωφελές ίδρυμα, με σκοπό την επιλογή και βράβευση ενός Έλληνα πολίτη, που έχει διακριθεί για τις εξαιρετικές του επιδόσεις στις επιστήμες, στη λογοτεχνία ή στις τέχνες.

Η ιδέα για το ίδρυμα, αλλά και τα χρήματα για τη λειτουργία του ιδρύματος καταβλήθηκαν από κάτοικο της Δράμας, ο οποίος μέχρι το 2008 είχε επιλέξει να μείνει ανώνυμος.
Σε δημοσίευση του 2010, αναφέρθηκε ότι ιδρυτής του ήταν ο Ευάγγελος Μαρινόπουλος (Ξηροπόταμος Δράμας, 15 Σεπτεμβρίου 1937), γιατρός και συγγραφέας.

Η φετινή τελετή απονομής του «Μακεδονικού Βραβείου» έτους 2017 θα πραγματοποιηθεί  στην κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας στις 28 Οκτωμβρίου στις 19,00 μ.μ.

Τιμώμενη προσωπικότητα ο Δρ. Άγγελος Τσιάρας, Πτυχιούχος Φυσικός ΑΠΘ, με Διδακτορικό στην Αστρονομία από το Τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας του University College of London.

Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Άγγελος Τσιάρας κατάγεται από τον Ξηροπόταμο και είναι ο Έλληνας επικεφαλής αστροφυσικός που με την ομάδα του έκανε τη σπουδαία ανακάλυψη της, κατάφεραν να κάνουν την πρώτη επιτυχή ανάλυση και ανίχνευση αερίων στην ατμόσφαιρα μιας υπέρ-Γης, ενός κοντινού εξωπλανήτη παρόμοιου αλλά οκτώ φορές μεγαλύτερου σε μάζα από τη Γη, πριν ενάμιση χρόνο περίπου.

dramini.gr

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive