Από-φυλοποίηση: Το νέο «υπόγειο ρεύμα» που «σκοτώνει» την διαφορετικότητα

Γράφει η Σόνια Στρατιάδου

Αφορμή για το άρθρο αυτό ήταν ένα έγγραφο -οδηγός 30 σελίδων της Ευρωπαϊκής επιτροπής με σκοπό τη χρήση πιο ουδέτερης γλώσσας εντός της Κομισιόν σε ό,τι αφορά το φύλο, η οποία να είναι πιο φιλική στη ΛΟΑΤΚΙ  κοινότητα, και η οποία παρουσιάστηκε από την Επίτροπο για την Ισότητα Χελένα Ντάλι στα τέλη Οκτωβρίου. Μεταξύ άλλων πρότεινε την «μετονομασία» των Χριστουγέννων σε «γιορτές» και άλλες οδηγίες όπως:

  • Το προσωπικό της Κομισιόν να απέχει από τη χρήση όρων όπως «Κύριος ή Κυρία, εκτός και αν κάτι τέτοιο αποτελεί σαφή επιθυμία του ατόμου προς το οποίο απευθύνονται». Αντ’ αυτού να χρησιμοποιούν τον γενικό όρο “Ms universally”. ( αν είναι δυνατόν)
  • Οι αξιωματούχοι «να μην απευθύνονται ποτέ σε ένα ακροατήριο ως “κυρίες και κύριοι” αλλά να χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως “Αγαπητοί συνάδελφοι”». (προσφώνηση που αφαιρεί το φύλο)

Που το «πάει» άραγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή? Και βέβαια τα  Χριστούγεννα δεν κινδυνεύουν…. χάριν των «αγορών»!!! που είναι οι κυρίαρχες σε όλον τον πλανήτη. Το χρήμα ρέει άφθονο την περίοδο αυτή όχι μόνο στον Δυτικό κόσμο αλλά ακόμη και σε Κίνα και Ιαπωνία, όπου ανεξαρτήτως της θρησκείας τους γιορτάζουν τα Χριστούγεννα.

Οι άλλες όμως «συστάσεις» μου θύμισαν  μία είδηση από το μακρινό 2007 όταν στην Σουηδία ξεκινούσε πειραματικά σε νηπιαγωγεία και δημοτικά μία «προσπάθεια» από-φυλοποίησης των παιδιών με την προσφώνηση αγοριών και κοριτσιών πέραν του ονόματός τους με την αντωνυμία «Αυτό» αντικαθιστώντας το «αυτός» και «αυτή» για τα αγόρια και κορίτσια αντιστοίχως. Ερευνώντας την πορεία αυτού του εγχειρήματος διάβασα ότι από το 1998, το κρατικό πρόγραμμα σπουδών έχει απαιτήσει από τους δασκάλους να «εξουδετερώσουν τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων και τα πρότυπα των φύλων».

Η Σουηδία έκανε την αρχή και η μόδα συνεχίζει  με την μεγάλη επιρροή που ασκεί σε μικρούς και μεγάλους. Τελευταία μία διαφήμιση   γνωστής – μεγάλης εταιρίας είχε το μότο “genderfree zone” (ζώνες ελεύθερες από το φύλο).

Τι έγραψαν οι NewYork Times

Πολλά προσχολικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που χρηματοδοτούνται από το σουηδικό κράτος είναι πλέον «ουδέτερα από πλευράς φύλου» (“gender-neutral”) και διδάσκουν τα παιδιά να απορρίπτουν τις φυσικές τους κλίσεις προς τις αρσενικές ή θηλυκές δραστηριότητες και αντίθετα τους ζητούν να κάνουν δραστηριότητες που συνήθως συνδέονται με το αντίθετο φύλο.

Έτσι, στους διαδρόμους και τις αίθουσές του δεν ακούγονται καθόλου οι λέξεις «κορίτσι» και «αγόρι», ενώ το κάθε παιδί αποκαλείται μόνο με το όνομά του ή με την αντωνυμία «αυτό».

“Η προσέγγιση της προσχολικής ηλικίας για το φύλο έχει πλέον γίνει μια κοινή ερώτηση πριν από την εγγραφή”, ανέφεραν  οι NewYork Times σε μια έρευνα για αυτά τα σχολεία. Οι Σουηδοί εκπαιδευτικοί “κάνουν ό, τι μπορούν για να αποδομήσουν” το φύλο, χωρίς να προβληματίζονται για τις μελλοντικές αντιδράσεις των παιδιών, όταν αυτά αντιληφθούν την φύση τους και τα ψυχολογικά προβλήματα, που θα αντιμετωπίσουν.

Τα αγόρια μπορούν να φορούν φορέματα και οι δασκάλες επαινούν τα μικρά κορίτσια όταν γίνονται λιγότερο θηλυκά.

David Eberhard : Είναι Διανοητικά ανέντιμο

Υπάρχουν ωστόσο και οι αρνητικές αντιδράσεις για την ουδέτερη από πλευράς φύλου  παιδαγωγική.

Ο Σουηδός ψυχίατρος και συγγραφέας David Eberhard θεωρεί ότι το να αποκαλεί τα κορίτσια η τα αγόρια «αυτό» είναι διανοητικά ανέντιμο, καθώς πρόκειται για έναν ορισμό «τυφλό» απέναντι στις βιολογικές διαφορές των δύο φύλων.

Συγκεκριμένα δηλώνει στο CNN ότι «πρόκειται για μια πλύση εγκεφάλου που λειτουργεί όταν τα παιδιά βρίσκονται σε μικρή ηλικία και σε μικρό χρονικό διάστημα μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτήν τη λογική. Τι συμβαίνει, ωστόσο, όταν μεγαλώνουν και αρχίζουν να ανακαλύπτουν ότι όλα όσα είχαν διδαχθεί μέχρι πρότινος ήταν μια ουτοπία»;

Η πλήρης “απο-φυλοποίηση” της κοινωνίας θα οδηγήσει σε κυβερνήσεις με πολύ ισχυρότερες εξουσίες, ανέφερε επανειλημμένα η πρώην αναλύτρια πληροφοριών Stella Morabito, καθώς ήδη καλπάζει η τρανσέξουαλ μανία.

“Εάν με νόμους καταργήσετε τις διακρίσεις του φύλου, μπορείτε μετά να καταργήσετε την αναγνώριση από το κράτος των βιολογικών οικογενειακών δεσμών και το κράτος μπορεί να ρυθμίσει τις προσωπικές σχέσεις και να εδραιώσει μια  εξουσία όπως ποτέ άλλοτε”, εξήγησε η Morabito στο Public Discourse το 2016.

Και συνέχισε:

«Σε μια κοινωνία απο-φυλοποιήμενη βάσει νόμου, θα αναγνώριζε το κράτος τη σχέση σας ως συζύγου; Μητέρας ή πατέρα; Κόρης ή γιού; Αυτοί όλοι είναι όροι που έχουν σχέση με το φύλο. Ένα σύστημα που δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη ανδρών και γυναικών θα ήταν ελεύθερο να αγνοήσει την προέλευση οποιουδήποτε παιδιού. Μπορεί να αναγνωριστείτε ως “νόμιμος κηδεμόνας” του παιδιού σας, αλλά μόνο αν το κράτος συμφωνεί με αυτό. Ο καθένας μπορεί να είναι θεματοφύλακας του δικού σας παιδιού  αν το κράτος αποφασίσει ότι είναι για το “συμφέρον του παιδιού”.

Όπως ακριβώς σήμερα  αποφασίζει για το συμφέρον της δημόσια υγείας.

Σημεία των καιρών θα πούνε κάποιοι και ίσως όχι αδίκως. Που αποσκοπεί όλο αυτό το κίνημα? Την στιγμή μάλιστα που οι φωνές για αποδοχή της διαφορετικότητας τα τελευταία χρόνια ηχούν ολοένα και πιο δυνατά, επηρεάζοντας –ευτυχώς- εκατομμύρια ανθρώπους να αλλάξουν νοοτροπία.

Γιατί  όμως του είδους τα εγχειρήματα-θέσεις -επιδιώξεις αντί να ακυρώνονται εν τη γενέσει τους, προωθούνται?

Ίσως τελικός στόχος να είναι ο απόλυτος έλεγχος των κυβερνήσεων επί των υπηκόων τους, όπως αφήνει να εννοηθεί η Stella Morabito.

Πέρα όμως από την απώλεια της ελευθερίας του ανθρώπου, αυτό που είναι επίσης εξ ίσου τρομακτικό είναι η απόλυτη ισοπέδωση, η απόλυτη ομοιότητα.

Η ζωή μας …η διαφορετικότητά μας

Είναι αδιαμφισβήτητα επικίνδυνες τέτοιου είδους «προοδευτικές» αντιλήψεις

Η διαφορετικότητα σε όλα τα επίπεδα σε όλο το κοινωνικό, οικονομικό, ταξικό, πολιτισμικό, θρησκευτικό και φυλετικό φάσμα, είτε δηλαδή αφορά σε ανθρώπους είτε σε αντικείμενα προάγει και εξελίσσει θετικά τον άνθρωπο και κατ επέκταση τον πολιτισμό. Είναι  ευλογία, είναι η ομορφιά πάνω σε αυτόν τον πλανήτη

Φανταστείτε να μην υπάρχουν παρά μόνο ένα χρώμα, φανταστείτε  όλες τις πόλεις του κόσμου να έχουν την ίδια εικόνα ( ίδια κτήρια, ίδια οχήματα, ίδιους δρόμους, ίδια ήθη και έθιμα, ίδια γαστρονομία κλπ) φανταστείτε να υπάρχει μόνον ένα είδος ένδυσης για όλους.

Πόσο  αδιανόητα ανιαρός θα ήταν ο κόσμος μας, πόσο παγερός, πόσο στεγνός.

Και πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος μας αν κατανοούσαμε όλοι, ότι η διαφορετικότητα είναι η γοητεία της ζωής μας.

Με πληροφορίες από το lifesitenews.com/news