Άνοιξε η πλατφόρμα για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών

Άνοιξε το απόγευμα της Τρίτης η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr για αιτήσεις για το πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Όπως διευκρινίστηκε χθες Δευτέρα κατά τη διάρκεια παρουσίασης του προγράμματος από τους συναρμόδιους υπουργούς, θα επιδοτούνται τόσο η καθαρή αξία όσο και ο ΦΠΑ της νέας ηλεκτρικής συσκευής, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας, ενώ θα υπάρχει ένα ανώτατο όριο.

Για παράδειγμα, ένας κάτοικος Αθήνας θα επιδοτηθεί με 440 ευρώ για αγορά κλιματιστικού 9.000 BTU, ενώ ένας κάτοικος νησιού θα επιδοτείται με 320 ευρώ λόγω μειωμένου ΦΠΑ. Για ένα κλιματιστικό 24.000 BTU το ανώτατο ποσό επιδότησης θα φτάνει τα 710 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά ανάλογα με το τελικό ψηφίο του ΑΦΜ. Δηλαδή:

21/6 ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2

22/6 ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3, 4

23/6 ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3, 4, 5, 6

24/6 ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

25/6 όλοι οι ΑΦΜ.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για δύο εβδομάδες, μέχρι τις 5 Ιουλίου. Εντός τριών με τεσσάρων εβδομάδων από το κλείσιμο της πλατφόρμας θα εκδοθούν τα vouchers του προγράμματος.
Τέλος, η αγορά της ηλεκτρικής συσκευής θα πρέπει να γίνει έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

 Αίτηση για το voucher

Στην πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr,  θα βάλετε τους κωδικούς Taxisnet και τον αριθμό παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της κατοικίας σας. Δεν χρειάζονται άλλα δικαιολογητικά.