Άλλη μία περίπτωση εγκλωβισμένων σε νησίδα αναφέρει το Border Violence Monitoring Network

Σύμφωνα με ανάρτηση του Border Violence Monitoring Network, 49 πρόσφυγες, οι 45 από τη Συρία και οι 4 Κούρδοι από την Τουρκία, μεταξύ των οποίων 16 παιδιά και μια γυναίκα 4 μηνών έγκυος, φέρεται να βρίσκονται σε νησίδα στον Έβρο τις τελευταίες δύο ημέρες.

«Έχουμε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές (ΕΛΑΣ, Frontex, Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα). Καλούμε να υπάρξει ταχεία ανταπόκριση, στην οποία θα τηρούνται τα πλήρη δικαιώματα της ομάδας και θα έχουν πρόσβαση στις υλικές συνθήκες υποδοχής και στις διαδικασίες ασύλου»

Προφανώς η Τουρκία έχοντας και αρκετές ΜΚΟ “συμπαραστάτες” επιχειρεί να εργαλειοποιήσει το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Είναι πασιφανές ότι οι διευκολύνσεις που έχουν οι μετανάστες για να περάσουν στην Ευρώπη (οδηγίες, κινητά, φόρτιση κινητών κλπ) δεν γίνονται από το υπερπέραν. Τα δε περάσματα στον Έβρο τα γνωρίζει ο Τουρκικός στρατός και όχι οι έρημοι μετανάστες που φθάνουν εκεί κατά χιλιάδες.

Πέρασμα και το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι παράνομες είσοδοι των μεταναστών και χθες οι Αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν άλλα 16 άτομα σε Έβρο και Ροδόπη σε τρεις περιπτώσεις.

Μία εκ των διαδρομών που ακολουθούν είναι και αυτή που διασχίζει το περιαστικό Δάσος της Καβάλας. Οι κάτοικοι έχουν προειδοποιήσει την Αστυνομία για το γεγονός, εστιάζοντας στον κίνδυνο πυρκαγιάς, καθώς οι λαθρομετανάστες αφήνουν στο πέρασμά του διάφορα αντικείμενα, όπως έναν  καθράφτη, που κάτω από τις συνθήκες ξηρασίας είναι εύκολο να ξεκινήσει μία φωτιά.

Τελευταία Άρθρα