Γνωμοδοτεί -Συνεδριάζει αύριο το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ

 

ΠΑΜΘ

Σε τακτική δια τηλεδιασκέψεως συνεδρίαση καλεί για αύριο Δευτέρα στην 1 το μεσημέρι τα μέλη του συμβουλίου η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 26 από τα 31 θέματα στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι γνωμοδοτήσεις. Ωσάν ο ρόλος της Περιφέρειας να περιορίζεται στην έκφραση μίας γνώμης αντί να είναι ένας από τους μοχλούς ανάπτυξης της περιοχής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι 13 θέματα αφορούν στον τομέα της ενέργειας και της εξόρυξης, ήτοι 5  γνωμοδοτήσεις για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την δημιουργία αιολικών πάρκων και 8 για εξορύξεις μαρμάρων εκ των οποίων οι 6 στην  Δράμα και οι 2 στον Νέστο

Στην συνεδρίαση αναμένεται και η έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτη ς Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την μονάδα Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Β. Έβρου» της εταιρείας «ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.».

Έκτο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η Έγκριση Ιδιωτικού Συμφωνητικού Δωρεάς που αφορά τη χρηματική δωρεά της εταιρείας  «Trans Adriatic Pipeline AG», (TAP AG)  έως -κατ’ ανώτατο όριο- 90.000,00€ προς την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. για την εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Έργο Άρδευσης στα Τενάγη των Φιλίππων Καβάλας.