Προκλητικός ο Τσαβούσογλου και μέσα στην Ελλάδα

Με την επίσκεψη στο τουρκικό προξενείο, επαφές με τους ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Ροδόπης, επίσκεψη στο μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ, και επίσκεψη στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ, όπου φύτεψε ένα πλατάνι, ολοκληρώθηκε η «ιδιωτική» επίσκεψη του τούρκου υπ. Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου στην Θράκη.

Ο τούρκος αξιωματούχος δεν δίστασε για άλλη μία φορά και μέσα στην χώρα που τον φιλοξενεί να προκαλέσει. «Είμαστε στην Ελλάδα για να συναντήσουμε τους συμπατριώτες μας της Δυτικής Θράκης και να συζητήσουμε για τις διμερείς σχέσεις. Στην Ελλάδα θα συναντήσουμε μέλη της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης», έγραψε στο tweeter.

Λίγο αργότερα σε άλλη ανάρτηση και μετά την συνάντηση με του ψευτομουφτήδες γράφει:

«Στη Δυτική Θράκη συναντήθηκα με τον Μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και τον Μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ. Η δουλειά των Μουφτήδων συμβάλλει εξαιρετικά στην διατήρηση και ενδυνάμωση της ενότητας και της αλληλεγγύης της Τουρκικής Μειονότητας».

Τέλος από τα Θάμνα όπου και γευμάτισε δήλωσε:

«Τονίσαμε πως πάντα θα στεκόμαστε με την Τουρκική Μειονότητα στον αγώνα για τα δικαιώματά της και υπογραμμίσαμε μία ακόμη φορά την ισχυρή μας στήριξη».

Η απάντηση του Ελληνικού ΥΠ.ΕΞ – ίδια για πολλοστή φορά- που όπως αποδεικνύεται ουδόλως επηρεάζει την συμπεριφορά των Τούρκων ήταν:

«Η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα σε Μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη»…….«Καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί τους θεμελιώδεις κανόνες αυτούς, συμπεριλαμβανομένης της συνθήκης της Λωζάννης την οποία επίσης υπέγραψε και έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει.»