
Την άμεση λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών για απασχόληση σε αγροτικές εργασίες, ζητά ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ζιμπίδης από τον Γραμματέα Μεταναστευτικής πολιτικής Π. Γεωργιάδη
Ένα από τα πολλά προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία είναι και η διακίνηση εργατών γης είτε ενδοπεριφερειακά είτε διακρατικά.
Σύμφωνα με την νομοθεσία προβλέπεται: οι εργοδότες πρέπει να υποβάλλουν αίτηση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr gr ΕΨΠ). Ωστόσο η πλατφόρμα μέχρι σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί.
Βρέθηκε λύση για τους καλλιεργητές σπαραγγιών
Ενώ όμως έχει προβλεφθεί κατ εξαίρεση να έχουν δυνατότητα υποβολής αίτησης είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς έως την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι παραγωγοί σπαραγγιών, δεν έχουν την ίδια δυνατότητα οι κτηνοτρόφοι που έχουν άμεση ανάγκη για πρόσληψη εργατών.
Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Ζιμπίδης έστειλε σχετικό αίτημα στον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γεωργιάδη Πάτροκλο ζητώντας την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των κτηνοτρόφων με την ίδια διαδικασία που προβλέπεται για τους παραγωγούς σπαραγγιών και σε κάθε περίπτωση την άμεση λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας .








