Μαζικές δειγματοληψίες σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

222 νέα κρούσματα έδωσε ο ΕΟΔΥ για τους 5 Νομούς της περιφέρειας ΑΜΘ τα οποία κατανέμονται ως εξής:

35 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

57 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

33 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

53 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

44 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι δειγματοληψίες για τεστ κρονοϊού σε διάφορες περιοχές της ΑΜΘ. Εχθές  πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ 213 rapit tests   στους Σιταγρούς του Δήμου Προσοτσάνης, εκ των οποίων τα 2 ήταν θετικά.

Η δράση έχει στόχο «την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ, ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας

Αύριο Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, συνεργεία του ΕΟΔΥ, θα διενεργήσουν rapid test, στο Δημαρχείο Δράμας, στην Αστυνομία, στον  Νικηφόρο και στο Κ. Νευροκόπι.

Σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου θα γίνονται Δωρεάν rapit tests   στην περιοχή Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη,  σε συνεργασία με την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ.

Κατά την προσέλευσή τους στο σημείο ελέγχου, οι πολίτες θα υποβάλλονται σε εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και δειγματοληψία για τον κορωνοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ θα γνωστοποιούνται μέσω sms, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερώνονται μέσω τηλεφώνου.

Μαζικά τεστ θα γίνουν και στον Δήμο Διδυμοτείχου την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου από τον ΕΟΔΥ με την συνεργασία της Π.Ε Έβρου, του Δήμου, της Τροχαίας και του Ερυθρού Σταυρού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑ Ορεστιάδος προέβη σε έλεγχο των αποβλήτων, όπου για τρίτη συνεχόμενη φορά δεν ανιχνεύθηκε ιικό φορτίο.

Στον Δήμο Παγγαίου με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία ελήφθη την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, ο Δήμος προχωράει στην άμεση προμήθεια 5.390 rapid tests (test αντιγόνων) κόστους 40.000 ευρώ (7 ευρώ η μονάδα) τα οποία θα διατεθούν στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης για να καλύψουν τις ανάγκες ιχνηλάτησης των κατοίκων του Δήμου.

Στην Δράμα οι ενδιαφερόμενοι ( με ή χωρίς συμπτώματα) έχουν την δυνατότητα να υποβάλλονται σε rapid test στο Κέντρο Υγείας Δράμας (πρώην ΙΚΑ) καλώντας το  6977323386 για ραντεβού.