«Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους  πληγέντες του Νομού  Καρδίτσας»

Το Σωματείο Εθελοντών του «Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας»  ξεκινάει μια νέα οργανωμένη δράση με στόχο την παροχή βοήθειας στους πληγέντες του Νομού  Καρδίτσας μετά από το καταστροφικό κύμα κακοκαιρίας «Ιανός». Συγκεκριμένα, οργανώνει τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας μετά από στενή συνεργασία με τη συντονιστική ομάδα του «Act for Karditsa» και την εκτίμηση των πραγματικών αναγκών των πλημμυροπαθών.

 Ο «Τοίχος της Καλοσύνης Δράμας» απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση τροφίμων  μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των πληγέντων.  Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας  θα γίνεται  στην είσοδο του παλιού Δημαρχείου (οδός Λαμπριανίδη) στις παρακάτω μέρες και ώρες: από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 στις 12:00-14:00 τα πρωινά και 18:00- 20:00 τα απογεύματα.  Επισημαίνουμε ότι κατά τη διαδικασία συλλογής θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19. ( *Επισυνάπτεται συνημμένα η αφίσα της δράσης)

Όποιοι επιθυμούν να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας, μπορούν να προσφέρουν τα παρακάτω είδη:

Οδοντόκρεμες

Οδοντόβουρτσες (παιδικές και ενηλίκων)

Χαρτομάντιλα

Χαρτί υγείας

Μωρομάντιλα

Βρεφικές πάνες

Σαμπουάν (βρεφικά, παιδικά και ενηλίκων)

Αφρόλουτρα (βρεφικά, παιδικά και ενηλίκων)

Σερβιέτες

Σαπούνια

Αντισηπτικά

Μάσκες(παιδικές και ενηλίκων)

Απορρυπαντικά πλυντηρίου

Χλωρίνες

 

Σχολικές τσάντες

Τετράδια

Γραφική ύλη (στυλό, μολύβια, σβήστρες, ξύστρες)

Μπαταρίες

Σεντόνια (παιδικά και ενηλίκων)

Μαξιλάρια

Κουβέρτες

Παπλώματα

 

Βρεφικά γάλατα

Λάδι

Αλεύρι

Ζάχαρη

Σάλτσες ντομάτας

Μακαρόνια, όσπρια, ρύζι

Ξηρούς καρπούς

Μπισκότα, κρουασάν, κορν φλέικς

Μέσα από τη δράση μας ελπίζουμε όλοι μαζί να δείξουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας και μέσα από αυτή την αλυσίδα αγάπης να απαλύνουμε την αγωνία τόσων ανθρώπων που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.