“Γρίπη είναι θα περάσει” – Κανένας λόγος ανησυχίας- Ρυθμίζονται οι απουσίες των παιδιών

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Τετάρτη τα 4 νηπιαγωγεία του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου εξ αιτίας της εποχικής γρίπης που «θερίζει» το τελευταίο διάστημα τα παιδιά σε όλη σχεδόν την χώρα. Στον Ν. Δράμας καταγράφονται καθημερινά δεκάδες περιστατικά, ωστόσο καθησυχαστικοί είναι οι γιατροί, λέγοντας ότι δεν συμβαίνει κάτι άλλο από αυτό που συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή με την εποχική γρίπη.

Στο μεταξύ ρυθμίστηκε  το ζήτημα των απουσιών των παιδιών που έχασαν μαθήματα λόγω της εποχικής γρίπης σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε η αρμόδια υφυπουργός.

Νέα εγκύκλιο  υπογράφει η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη σχετικά με της απουσίες των μαθητών λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης.

Η εγκύκλιος του υπ. Παιδείας που υπογράφει η Σ. Ζαχαράκη προβλέπει:

Α. Με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, από τον Ιανουάριο 2020 έως και τον Μάρτιο 2020.

Β. Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.